روز جهانی غذا

درباره 16 اکتبر روز جهانی غذا چه می دانید؟

توسط
در این بخش از مجله کسب و کار  سندبادسل  قصد داریم راجع به روز جهانی غذا صحبت کنیم و شعار روز جهانی ، سمبل ، و اهداف این سازمان خصوصی که دغدغه تامین غذایی انسان ها در دنیا را دارد، صحبت کنیم؛ پس با ما در مقاله  درباره 16 اکتبر روز جهانی غذا چه می دانید؟ همراه باشید:
روز جهانی غذا سالروزی مصادف ۱۶ اکتبر است که به‌افتخار تأسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ نام‌گذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. این روز توسط بسیاری از سازمان مرتبط با امنیت غذایی، ازجمله برنامه جهانی غذا و صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی برگزار می‌شود.

 غذا چیست؟

خوراک یا غذا خوردنی‌ای است که در جوامع متفاوت به‌صورت خام و دست‌نخورده، تغییریافته یا نیمه تغییریافته برای مصرف آماده می‌شود.

خوراک می‌تواند منشأ حیوانی یا گیاهی (و یا گاهی معدنی) داشته باشد، و برای رفع نیاز تغذیه یا لذت بردن مصرف شود.

غذا ماده‌ای حیاتی است، ماده‌ای آن‌چنان اساسی که بدون آن موجود زنده قادر به زیستن نخواهد بود که غذا ماده‌ای است که بدن موجود زنده قادر است آن را تغییر فرم داده به مواد مشابه خود تبدیل کرده است. 

این ماده غذایی به مصارف مختلفی از قبیل رشد و نمو، ترمیم، پاک‌سازی، جایگزین مداوم سلول‌های ازدست‌رفته، فعل‌وانفعالات شیمیایی موجود در بدن و تهیه مواد لازم جهت تولیدمثل برساند.

بنابراین غذا ماده‌ای است که بتواند به مواد داخل سلولی و سلول‌های ساختار بدن مانند استخوان، پوست، ماهیچه، عصب و غیره تبدیل گردد. غذا باید ماده‌ای باشد که بدن بتواند آن را از طریق دستگاه گوارش وارد خون کرده سپس توسط سلول‌های مختلف از خون جذب کند. غذا، از ابتدایی‌ترین نیازهای موجودات زنده است و غریزه تأمین این نیاز از آغاز آفرینش همراه موجودات بوده است.

مردم در این روز چه کاری انجام می دهند؟

مراسم‌های مختلفی در سراسر جهان در روز جهانی غذا برگزار می‌شود. تقریباً نزدیک به تاریخ ۱۶ اکتبر یک برنامه بسیار بزرگ و گسترده در شهر رم در ایتالیا اجرا می‌شود. در این برنامه رهبران سیاسی و سازمان‌های غیرسیاسی در تمام سطوح مورد هدف قرار می‌گیرند و توجه آن‌ها نسبت به مشکلات کشاورزی و تولید غذا افزایش پیدا می‌کند.

سازمان‌های ایالات‌متحده و دانشگاه‌ها نیز در سراسر جهان، کنفرانس‌ها، ورکشاپ ها و جلسات بسیار بزرگی را برای مشکلات خاص در مورد تولید غذا، توزیع و امنیت غذایی برگزار می‌کنند. علاوه بر آن ابتکار عمل‌های خاصی مانند روز بین‌المللی برنج در سال ۲۰۰۴ و روز بین‌المللی سیب زمینی در سال ۲۰۰۸ توسط افراد نام‌گذاری شد.

روز جهانی غذا
روز جهانی غذا

سمبل ها

سمبل روز جهانی غذا شامل یک دایره می شود. داخل دایره یک عکس گرافیکی از یک خوشه گندم و حروف هایی به نام F، A و O وجود دارد. اولین نسخه این طراحی یک نشان به نمایندگی از کنفرانس FAO در کپنهاک در سال 1946 بود.

سمبل رسمی روز جهانی غذا شامل سه شکل انتزاعی از برداشت توزیع و اشتراک گذاری غذا می باشد. این شکل ها رنگ های خاکستری مایل به آبی دارند و مواد غذایی با رنگ نارنجی نشان داده شده اند.

در نتیجه توجه افراد به غذا جلب می شود. کل تصویر توجه زیادی را به لذت و پرورش غذا، برداشت و توزیع آن جلب می کند.

دنبال خرید عمده آجیل و خشکبار هستی!! دنیای محصولات خشکبار را فقط در سندبادسل جستجو کن!

روز جهانی غذا اهداف زیر را دنبال می‌کند

  •  تشویق انتقال تکنولوژی به جهان درحال‌توسعه
  •  بجوش آوردن همت و مسئولیت بین‌المللی و ملی برای جنگ علیه گرسنگی، سوءتغذیه و فقر و جلب‌توجه به تولید و توسعه کشاورزی پایدار
  • تشویق و تحریک ملت‌ها، سران دولت‌ها، مراکز بین‌المللی و نهادهای غیردولتی به افزایش تولید محصولات کشاورزی برای پایان دادن به گرسنگی
  •  افزایش آگاهی عمومی ملل و توجه دادن آنها به مسئله گرسنگی در جهان
  •  تشویق به برقراری ارتباط کشورهای درحال‌توسعه برای همکاری‌های اقتصادی و کشاورزی و حمایت‌های متقابل فنی برای افزایش محصول
  • تشویق روستائیان و خصوصاً زنان به مشارکت در تصمیم‌گیری‌هایی که شرایط زندگی‌شان را بهبود می‌بخشد

روز جهانی غذا

شعار روز جهانی غذا ۲۰۲۰

روز جهانی غذا هر سال یک شعار و درون مایه خاص دارد، شعار این روز در سال ۲۰۲۰ عبارت است از:

 رشد، تغذیه، پایداری. دست در دست یکدیگر. اقدامات ما آینده ما است.

لیست نکاتی که سازمان جهانی برای روزجهانی غذا به اعلام کرده است :

غذا، جایگزینی برای داروها

سقراط می‌گوید:”باشد که خوراک، دوایتان باشد و دوایتان خوراکتان”!

این جمله نشان می‌دهد که مواد غذایی اهمیت زیادی دارد و استفاده از برنامه غذایی سالم باعث می‌شود شما به مصرف دارو نیازی پیدا نکنید.

هر غذایی چند نوع ویتامین دارد که می‌تواند برای سلامت بدن مفید باشد.

مثلا زمانی که گلو درد دارید؛ مقداری سرکه سیب رقیق شده بنوشید. چای و دمنوش و یا حتی آب گرم به همراه آب لیمو و عسل استفاده کنید.

هم هزینه درمانیتان کمتر می‌شود هم علاوه بر حل مشکل از مواد شیمیایی برای درمان استفاده نکرده‌اید.

بهداشت مواد غذایی

حرکت به سمت زندگی ماشینی یکی از چالش‌های بشر امروز محسوب می‌شود. هنگام خرید باید توجه داشته باشید که بسته‌بندی محصول مخدوش نشده باشد؛ زیرا هرگونه منفذ باعث ورود میکروب‌ها می‌شود. مواد غذایی فله بدون هیچ بسته‌بندی؛ بعضاً علت بروز بیماری‌های گوارشی و میکروبی هستند. به کالری غذاها و مواد تشکیل‌دهنده‌ی آنها دقت کنید و مقدار چربی، فیبر و … مواد غذایی را هنگام خرید مدنظر داشته باشید.  

سوء تغذیه

شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر هرگاه کلمه سوءتغذیه را می‌شنوید یاد لاغری و کمبود وزن شدید می‌افتید، اما خوب است بدانید بدن انسان به دو منظور اصلی به مواد غذایی نیاز دارد.

یکی برای تأمین انرژی به‌منظور انجام فعالیت‌های روزمره و دوم تأمین مواد اولیه برای رشد و نمو و ترمیم بافت‌های فرسوده.

هنگامی‌که فردی، نسبت لازم را در دریافت گروه‌های غذایی رعایت نکند، دچار سوءتغذیه می‌شود.

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، کمبود غذا برای بسیاری از مردم به مشکل اساسی تبدیل‌شده و سوءتغذیه مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سلامت عمومی در جهان است.

افزایش جمعیت، فقر، رژیم غذایی نامناسب وپرخوری به علت نبود اطلاعات و دانش کافی نیز، نقش مؤثری در سوءتغذیه دارند.

عدم تغذیه‌ی مناسب همچنین موجب بیماری در سیستم گوارشی، افزایش خطر سرماخوردگی، خستگی، کج‌خلقی، مشکلات باروری و … می‌شود.  

با سندبادسل کسب وکارتو رونق بده، کافیه فقط یه سری به سایت سندباسل بزنی و یه حساب کاربری رایگان بسازی!!!

غذا خوردن آگاهانه 

همیشه قبل از غذا خوردن از خودتان بپرسید که آیا واقعاً گرسنه هستید یا خیر؟
  • اگر مطمئن نبودید به مدت ۲۰ دقیقه کاری دیگر انجام دهید و سپس دوباره همین سؤال را از خود بپرسید.
  • روی بو، رنگ و طعم غذاها تمرکز کنید و از هر لقمه‌ای که می‌خورید لذت ببرید. آهسته و به‌دوراز هرگونه حواس‌پرتی مانند تماشای تلویزیون، صحبت با گوشی همراه غذا را میل کنید.
  • غذا خوردن مانع از افزایش وزن می‌شود؛  افراد را از پرخوری و انتخاب‌های ناسالم دور می‌کند.

 

برچسب ها: روز جهانی غذا

ممکن است دوست داشته باشید