صادرات به اتحادیه اوراسیا

استراتژی صادرات چگونه میتواند ورود به بازارهای بین المللی را آسان کند؟

توسط

از قدیم الایام تا به امروز صادرات به عنوان امری مهم و حیاتی در زندگی بشر نقش مهمی ایفا کرده است. طی سال های گذشته این فعالیت تجاری به شکل مطلوبی خود را در بخش های متعدد  ‌اقتصادی کشورها نشان داده است از این رو شناسایی و انتخاب مناسب ترین و مطلوب ترین عوامل طراحی و تنظیم استراتژی صادرات امری لازم و اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.

طراحی و تدوین استراتژی صادرات باید به نحوی باشد که عملکرد صادرات شرکت ها و سازمان ها را در جهتی مثبت هدایت کرده و در مسیر مثبت و سود دهی قرار دهد.

استراتژی صادرات چیست؟

 پیش از پرداختن به موضوع بسیار مهم استراتژی صادرات، بهتر است توضیح مختصری درباره صادرات ارائه نماییم. بر اساس تعاریف کلی صادرات به معنی برقراری ارتباط تجاری با بازارهای خارجی و فرا مرزی بوده به شکلی که طی آن به تقاضای این بازارها برای خرید کالاهای داخلی توجه شود و اما در رابطه با استراتژی صادرات باید گفت که این استراتژی عبارت است از مهیا کردن امکانات بازارهای جهانی برای رشد و استفاده کالاهای داخلی.

همچنین این استراتژی سبب خواهد شد تا تولید کنندگان کالاها و محصولات داخلی از محدودیت ها و موانعی که در بازارهای داخلی وجود دارند رها شده و به وسیله ی بالا بردن تولید محصولات خود به درون بازارهای خارجی راه یافته تا به این وسیله آن علاوه بر کسب درآمد ارزی از صرفه های اقتصادی که نتیجه ی مقیاس تولید می باشند به نفع خود استفاده نمایند.

“در پلتفرم عمده فروشی آنلاین سندباسل از یک کیلو تا یک کشتی را به راحتی بفروش!!!”

چگونگی آسان نمودن ورود به بازارهای بین المللی با استفاده از استراتژی صادرات؟

مدل و نوع استراتژی صادرات که از سوی شرکت ها و تولیدی های بزرگ و کوچک انتخاب و به کار برده خواهد شد نقش مهمی در عملکرد صادرات شرکت ها ایفا خواهد کرد. استراتژی صادرات سبب استفاده به جا و بهینه از امکانات و فرصت های موجود در بازارهای خارجی خواهد شد. البته این نکته را نباید فراموش کرد که استراتژی انتخابی به نوع امکانات و توانایی ها و منابع شرکت ها بستگی دارد.

چه شرکت هایی از استراتژی صادرات استفاده خواهند کرد؟

 همان گونه که پیش تر شرح داده شد نوع استراتژی انتخابی از سوی شرکت ها به عواملی هم چون توانایی و منابع قابل دسترس آنها بستگی دارد.

از این رو اغلب شرکت هایی که دارای منابع محدود بوده و بازارهای خارجی را برای اهداف بلند مدت و سرمایه گذاری به مدت طولانی امن و مطمئن نداند به سراغ استفاده از استراتژی صادرات خواهند رفت.

این استراتژی برای استفاده شرکت های سطح متوسط نیز بسیار کاربردی و سودآور خواهد بود. در مقابل اما ابر شرکت ها و کارخانه های بزرگ به سراغ استراتژی سرمایه گذاری مستقیم رفته و از امکانات و منابع موجود در بازارهای خارجی به نفع خود استفاده خواهند کرد.

اهمیت استفاده صحیح از استراتژی صادرات

استراتژی صادرات انواع مختلف و متعددی دارد بنابراین شناخت بهترین نوع این استراتژی و روش های وارد شدن به بازارهای بین المللی سبب خواهد شد تا مدیران با در نظر گرفتن شرایط داخلی و خارجی شرکت خود بهترین و مناسب ترین روش ورود به بازارهای خارجی را انتخاب نمایند.

پروسه ی انتخاب بهترین روش برای ورود به بازارهای خارجی تحت تاثیر عوامل متعددی بوده که شناخت و تشخیص آن ها حائز اهمیت می باشد.

به همین دلیل است افرادی که مسئولیت انتخاب این روش ها را بر عهده می گیرند باید دارای دانش و آگاهی لازم و کافی در این زمینه بوده و همچنین در حین انتخاب تمامی جوانب کار را سنجیده و با در نظر گرفتن شرایط و عوامل مختلف بهترین و مطلوب ترین روش را برای شرکت مورد نظر انتخاب نماید.

زیرا نتیجه ای که از انتخاب مناسب ترین روش استراتژی صادرات می تواند تاثیری فوق العاده و قدرتمند بر روی موفقیت شرکت ها بگذارد.

governance

همه چیز درباره رویکرد استراتژی صادرات محور

 بر اساس رویکرد استراتژی صادرات هر چه قدر میزان صادرات بیشتر باشد نیاز به ذخیره و همچنین سرمایه گذاری نقدینگی بیشتر خواهد بود تا به این وسیله به رشد و سودآوری و منفعت بالایی دست یافت. بنابراین لزوم استراتژی صادرات محور،  باز بودن شرکت ها در موضوع تجارت به وسیله ی مکانیزم های مختلف می باشد.

با وارد شدن به بازارهای خارجی و جهانی و روبرو شدن با رقبای قدری که در سطح بین المللی و جهانی فعالیت می نمایند شرکت باید سطح مهارت مارکتینگ و تکنولوژی خود را افزایش داده و قطعا این افزایش ازدیاد بهره وری و سود را به همراه خواهد داشت.

در حقیقت شرکت های صادرات محور باید بتوانند خود را به سطح استانداردهای بین المللی هماهنگ کرده و مشتریان خارجی را با کاهش مستمر هزینه ها حفظ نمایند زیرا مشتریان خارجی همیشه در حال یافتن منابع جدید و البته کم هزینه تر خواهند بود تا از این طریق به رفع نیازهای خود بپردازند.

عامل اصلی موفقیت استراتژی صادرات

شرکت هایی که دارای محصولات و کالاهای جدید هستند حتما شانس بیشتری برای موفقیت در بازارهای صادراتی خواهند داشت‌. با این وجود مهمترین دلیلی که بر روی نوع عملکرد صادراتی شرکت ها تاثیر خواهد گذاشت قطعا ویژگی های محصول نخواهد بود بلکه خصوصیات و مشخصه های شرکت می باشند. لازم به ذکر است که داشتن تعهد برای تکنولوژی و صادرات بالا تاثیری فوق العاده و قوی بر روی استراتژی صادرات خواهد داشت و یقینا تاثیر این دسته از عوامل از ویژگی های محصول و کالای تولیدی شرکت بیشتر و بالاتر خواهد بود.

بهینه سازی سرویس های ادواری خودروهای میتسوبیشی

علاوه بر این تضاد های مهم و بنیادی که مابین صادرکنندگان مستقیم و صادرکنندگان واسطه ای وجود دارد باعث پدید آمدن تاثیرات و نتایج بسیار مهمی در تجارت خواهند شد. واسطه ها و صادرکنندگان مستقیم نسبت به عوامل مختلف از جمله نوسانات ارز و میزان محصول صادر شده و قیمت ها به صورت های متفاوت واکنش نشان خواهند داد.

دلایل مهم برای عدم استفاده شرکت ها از استراتژی صادرات

طی سال های گذشته و در طول چند سال اخیر تسخیر بازارهای خارجی تاثیر بسزایی در توسعه وضعیت اقتصادی کشورها داشته است.

اخذ تصمیمات مناسب درباره انتخاب نوع استراتژی صادرات و همچنین ورود به بازارهای جهانی تا حد زیادی مهم بوده است ولی به دلیل پیچیده بودن ماهیت روش های وارد شدن به بازارهای جهانی و خارجی و همچنین به دلیل تاثیر گذاری عوامل متغیر مختلف این کار تا حد زیادی نفس گیر و پیچیده بوده به همین دلیل است که هر شرکتی با هر نوع ماهیتی از عهده آن بر نخواهند آمد.

دلیل دیگر این است که به سبب محدودیت های زمانی و منابع در دسترس شرکت ها تحقیق و بررسی درباره تمامی متغیر ها امکان پذیر نخواهد بود به همین خاطر واجب است متغیر های مربوط به مدیریت شرکت ها تعیین کننده استراتژی صادرات بوده و برنامه ای جامع و کامل برای ورود به بازارهای جهانی و بین المللی را طرح و تنظیم کرد.

طراحی استراتژی صادرات هماهنگ با اهداف کلان سازمان

استراتژی صادرات یکی از مهم ترین و حیاتی ترین برنامه و طرح کسب و کار ها می باشد. به همین دلیل است که استراتژی صادرات باید به ساده ترین روش ممکن تدوین شود و تدوین گران  و طراحان آن از دستیابی تمامی افراد مشغول به کار در شرکت به نتایج صادرات مطمئن شوند تا به این وسیله تمامی ارکان و بخش های شرکت را برای تحقق اهداف مربوط به استراتژی صادرات همسو و هماهنگ کرد.

برای دستیابی به موفقیت در ورود به بازارهای جهانی لازم است تمرکز خود را بر روی اهداف مهم و اساسی مربوط به استراتژی صادرات قرار داده تا به اهداف مد نظر دست یافت.

مهم ترین هدف های رایج برای این کار عبارتند از:

۱: کم نمودن هزینه های ثابت.

۲: بررسی فناوری های نوین.

۳: بالا بردن قابلیت های مدیریتی.

۴: کم نمودن تاثیرات تغییرات تقاضای فصلی.

۵: استفاده از بالاترین میزان ظرفیت تولید.

۶: اعتبار بخشیدن به برند بین المللی.

۷: حمایت از موقعیت خود در بازار در برابر صادرکنندگان.

۸: تنظیم قرارداد تجاری با سایر شرکا ی جدید بین المللی در خصوص رسیدن به اهداف مشترک.

استراتژی صادرات برای وارد شدن موفقیت آمیز به بازارهای خارجی

تمامی شرکت ها با هر نوع منابع و امکاناتی که داشته باشند باید یک استراتژی را برای خود انتخاب کرده تا به وسیله ی آن بتوانند وارد بازارهای جهانی شوند. آموزش طراحی و تنظیم و اجرای درست استراتژی صادرات و راه حل های وارد شدن به بازارهای خارجی می تواند تاثیر بسیار بالایی بر موفقیت و ترقی شرکت ها در رویارویی و رقابت در بازارهای بین المللی داشته باشد.

اهمیت بالای تجارت خارجی و یا همان صادرات در رشد و گستردگی و توسعه اقتصاد ملت ها به حدی است که برخی از صاحب نظران و اقتصاددانان فعال در این حوزه آن را به عنوان یک راه موثر برای توسعه و رشد اقتصادی نام برده اند. لازم به ذکر است که رشد صادرات به خصوص صادرات مواد غذایی کشورها به وسیله دو راه می تواند به رشد اقتصادی آنان کمک کنند.

بالابردن صادرات تاثیر مستقیمی بر درآمد های ارزی کشورها خواهد داشت و سبب خواهد شد تا به وسیله تامین منابع ارزی امکان سرمایه گذاری برای قرار گیری اقتصاد در راه رشد و پیشرفت را مهیا کنند تا به این وسیله واحدهای تولیدی بتوانند از محدودیت ها و موانع بازارهای داخلی نجات یافته و به وسیله بالا بردن میزان تولید محصولات خود از امکانات بازارهای خارجی و بین المللی استفاده نمایند.

مفهوم کامل قابلیت در استراتژی صادرات چیست؟

به طور کلی قابلیت ها شامل تمامی مهارت ها و دانش ها و اگاهی هایی است که به وسیله ی برنامه ریزی های سازمان و یا شرکت ها به کار برده خواهند شد. این قابلیت ها سبب می شوند تا ارزش های بالایی به محصولات و کالاهای تولید شده شرکت ها افزوده شده و از این طریق شرکت ها وارد بازار های رقابتی شوند.

این گونه قابلیت ها، قابلیت های درونی نامیده می شوند و در مقابل نوع دیگری از قابلیت ها وجود دارند که مختص عوامل بیرونی شرکت ها و سازمان ها می باشند. دانش و مهارت هایی که در بخش مربوط به ایجاد رقابت و ورود به بازارهای خارجی و بین المللی  وجود دارند سبب می شوند تا شرکت ها مسیر تسخیر این بازارها را به راحتی طی کرده و در کم ترین زمان ممکن قادر به استفاده از امکانات و منابع آنها شده و از این طریق به اهداف بلند مدت و سودآور خود دست یابند.

 

ممکن است دوست داشته باشید