اگر ایده صادرات حتی برای یکبار به ذهنتان خطور کرده باشد، حتماً این سؤال نیز برایتان پیشآمده که چه کالایی را به کدام کشور صادر کنم؟
همانطور که در مقاله ” چگونه صادرکننده شوم؟ “ بیان شد، اولین گام از فرآیند صادرات، بازاریابی و شناخت بازار از مهم ترین و کلیدی ترین بخش های صادرات کالا است. شناسایی و سنجش نیاز بازار مقصد، چراغ راهنمایی است برای عملکرد بهتر در زمینه صادرات. همچنین، ارزیابی روابط سیاسی دو کشور، بررسی راه های ارتباطی با کشور مقصد و میزان فاصله جغرافیایی از موارد مهمی است که در صادرات باید به آنها توجه کرد.
فهرست مطالب مقاله
صادرات به کشورهای همسایه
موقعیت ایران از نظر جغرافیایی یک موقعیت استراتژیک است. به طوری که با 15 کشور مرز زمینی و آبی دارد و به راحتی می توان بازار این کشور ها را مورد بررسی قرار داد و به آنها صادرات داشت.
با توجه به آمارهای گمرک، در هفت ماه پایانی سال 1399، کالاهای ایرانی در میان کشور های افغانستان، چین، ترکیه، عراق و امارات بیشترین طرفدار را داشته است. در جدول زیر فهرستی از کالاهایی را نشان داده ایم که این کشور ها عمدتا پذیرای آن ها هستند:
اگر تصمیم دارید تجارت خود را از یک کشور همسایه آغاز کنید، مطالعه « چگونگی صادرات به عراق» را به شما توصیه می کنیم.
صادرات کالاهای غیرنفتی
در قسمت قبل از برخی از اقلام صادراتی به کشورهای همسایه گفتیم و حال میرسیم به بهترین و پر سودترین کالاهای غیر نفتی برای صادرات.
زعفران: ایران بزرگترین تولید کننده زعفران است و حدود 95% از تولید این محصول را در اختیار دارد. زعفران ایران به 45 کشور جهان صادر میشود، اما دو کشور طرفدار زعفران را می توان امارات و به خصوص اسپانیا معرفی کرد. اسپانیا از مشتریان همیشگی زعفران ایران است، میپرسید چرا؟ چون به صورت عمده زعفران ایران را خریداری و با بسته بندی های خاص آنها را به نام خود، به 140 کشور می فروشد.
خرما: ایران یکی از عمده ترین تولید کنندگان خرما است. ایران خرمای خود را به 78 کشور جهان صادر می کند که پاکستان، هند و عراق به ترتیب از بزرگترین و پر طرفدار ترین خریداران خرمای ایران هستند.
سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید و فروش محصولات
خشکبار: در سالهای اخیر با افزایش صادرات خشکبار، تولید خشکبار نیز در ایران رو به افزایش بوده است. چین بزرگترین وارد کننده خشکبار ایران به خصوص در پسته است. بعد از آن کشور های روسیه، عراق، امارات، ژاپن، برزیل، کانادا و سایر کشور هاست.
عسل: عسل یکی از محبوب ترین کالاهای صادراتی است که طرفداران زیادی نیز دارد. چین، عراق، افغانستان، امارات، ترکیه، عمان، قزاقستان، کویت، لبنان، مالزی، آذربایجان، قطر، آلمان، بحرین از وارد کنندگان عسل ایران هستند.
اطلاعات لازم صادراتی را از کجا بدست آوریم؟
یکی از بهترین راه هایی که به ما کمک می کند تا کشور مورد نظر خود برای صادرات بهتر را پیدا کنیم، وب سایت www.trademap.org است. این وب سایت یک سری داده و اطلاعات از تجارت کالا که در بین کشور های مختلف انجام شده است را به صورت واضح و قابل فهم در اختیار کاربران قرار می دهد. از مهم ترین اهداف این وب سایت می توان به ارزیابی عملکرد تجارت ملی و تجارت کالاهای خاص و تحقیق درباره ظرفیت بازارها برای بسته بندی و طراحی محصول اشاره کرد. البته از trade map برای تحقیقات علمی، و سرعت بخشیدن به مطالعات بازار در حوزه بازاریابی نیز استفاده می شود. این وب سایت چون یک وب سایت بین المللی است، زبان آن انگلیسی است، پس برای کار کردن با ان باید انگلیسی را مسلط باشیم.
در راستای صادرات گام برداریم، که صادرات نه تنها موجب رونق اقتصاد بلکه موجب بهبود روابط میان ایران و جهان می شود. گام های قوی ما در این زمینه می تواند علاوه بر کالاهای با کیفیت ایرانی، فرهنگ ایرانی را نیز صادر کند.
با سندبادسِل اطلاعات اولیه مورد نیاز خود را برای صادرات کسب کنید.