کنجد

از خواص کنجد تا صادرات آن را، در سندبادسل بخوانید؟

توسط

کنجد

کنجد جزو باستانی‌ترین خوراکی‌هاست و خاستگاه اولیه این دانه، به هند و آفریقا برمی گردد. کنجد که سمسم و جلجلان هم نامیده می شود، به دلیل داشتن مقدار زیادی پروتئین و روغن خوراکی، بسیار پر ارزش است. کنجد گیاهی یکساله، گرمادوست و خاص مناطق گرمسیری است، اما در ایران در مناطق سردسیر هم کشت می شود. کشت کنجد در ایران بیشتر در استان های کرمان، فارس، هرمزگان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، یزد، اصفهان، خراسان رضوی و جنوبی انجام می گیرد، اما در استان های اراک و همدان نیز می توان تولید کنجد را دید.

دانه های روغنی، که به دلیل تهیه روغن، آنها را پرورش می دهند، بسیار غنی و سرشار از ویتامین، پروتئین و فیبرهای مورد نیاز بدن هستند. دانه کنجد، از مغذی‌ترین دانه های روغنی است.

خواص کنجد

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، کنجد منبع غنی پروتئین است. هر قاشق غذاخوری کنجد، 14% از نیاز روزانه کلسیم بدن را تأمین می کند. همچنین مصرف 50 گرم از کنجد، 25% از نیاز روزانه بدن به فولیک اسید را برطرف می کند. دانه کنجد سرشار از آهن گیاهی است در نتیجه مصرف کنجد برای کسانی که فقرآهن دارند بسیار مفید است. افرادی که شیر دوست ندارند یا نمی توانند مصرف کنند، می توانند از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود استفاده کنند. از دیگر خواص بسیار کاربردی کنجد، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. مصرف کنجد باعث کاهش تری گلیسیرید، چربی بد یا LDL و قند خون و افزایش چربی خوب بدن می شود، در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی کاهش می یابد.

کنجد

 

“رایگان و بدون کارمزد، از یک کلیو تا یک کشتی از محصولات غذایی،آرایشی بهداشتی و صنایع دستی رو در سایت سندبادسل بفروش. کافیه فقط ثبت نام کنی!!!!  “

 

کدام کشور های بیشترین میزان تولید کنجد را دارند؟

 میزان تولید کنجد در جهان درسال 2020، حدود 6 میلیون تن بوده است که از این میزان به ترتیب کشور های زیر بیشترین تولید را داشته اند:

تولیدکنندگان

صادرات و واردات کنجد

طبق آخرین آمار بدست آمده از صادرات کنجد در سال 2020، بیشترین میزان صادرات مربوط به کشور سودان با ارزش 76/463 دلار بوده است. جدول زیر 5 کشور برتر در صادرات کنجد را نشان می دهد:

صادرکنندگان

بزرگترین وارد کننده کنجد در جهان، چین است. بیشترین واردات کنجدِ چین از کشور های آفریقایی، به خصوص سودان است. میانمار، نیجر، اتیوپی و تانزانیا نیز صادرات چشمگیری به چین دارند. بزرگترین وارد کنندگان کنجد در سال 2020 عبارتند از:

واردکنندگان

با تجارت انواع دانه های روعنی در ایران بیشتر آشنا شوید. 

صنایع تبدیلی کنجد

صنایع تبدیلی در هر حوزه ای، موجب توسعه آن بخش، و در نتیجه توسعه اقتصاد می شود. در حوزه کشاورزی نیز، فرآوری و تبدیل مواد اولیه و خام، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، جلوگیری از تولید ضایعات و افزایش ماندگاری محصول، موجب افزایش بهره‌ وری در صنعت کشاورزی نیز می شود.

محصولات فرآوری شده از کنجد عبارتند از:

 روغن کنجد

  • کره کنجد
  • اَرده کنجد، که از آن محصولات دیگری فرآوری می شود که عبارتند از:
    • حلوا اَرده
    • روغن اَرده
  • شیر کنجد
  • کنجاله کنجد

 

سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید و فروش محصولات

روغن 

     روغن کنجد که از دانه های کنجد و در کارخانه توسط دستگاه های مخصوص گرفته می شود، به عنوان یک روغن آشپزی در هند بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. روغن کنجد به دو شکل روغن کنجد بوداده و معمولی تولید می شود. موارد استفاده روغن کنجد عبارتند از:

  • درمان کم خونی
  • درمان سفیدی زودرس مو
  • حفظ سلامت پوست و سم زدایی از آن
  • ضد التهاب
  • کمک به جلوگیری از دیابت
  • کمک به کاهش فشارخون
  • کمک به مبارزه با استرس و افسردگی
  • بهبود سلامت چشم ها

کره 

 دانه های کنجد را پس از حرارت دیدن، با مقدار مناسبی روغن کنجد، یا نارگیل یا روغن زیتون مخلوط می کنند. پس از ترکیب شدن کامل آنها، یک خمیر نرم و خامه ای بدست می آید که به آن کره کنجد می گویند. کره کنجد خواص بسیار زیادی دارد و همانند اَرده بسیار مقوی است. کره کنجد تاثیر بسیار خوبی بر رشد کودکان دارد.

کنجد سیاه
کنجد سیاه دارای عطر و طعم قوی تری نسبت به دیگر کنجدها بوده و سرشار از مواد مغذی است.

اَرده 

 اَرده را از کنجد پوست گرفته شده و حرارت دیده تولید می کنند. دانه های کنجد را بعد از پوست گرفتن و حرارت دادن می کوبند تا کاملا یکدست و مایع مانند شود. این مایع، بافت صاف و نرمی دارد و مزه آن شبیه به کنجد است. از اَرده معمولا دو محصول بدست می آید: یکی روغن اَرده و دیگری حلوای اَرده. روغن اَرده با روغن کنجد تفاوت دارد و این تفاوت در نحوه تولید آنهاست. روغن کنجد به روش پرس سرد و از طریق سایش دانه های کنجد تولید می شود. در این روش به دلیل حرارت ندیدن دانه ها و همراه بودن پوست با دانه، خواص کنجد کاملا حفظ می شود. اما روغن اَرده همانطور که در ابتدا گفتیم ابتدا باید اَرده تولید شود و پس از آن اَرده روغنی پس می دهد که به آن روغن اَرده گفته می شود.

     روغن کنجد برای آشپزی مناسب است اما روغن اَرده به دلیل بو دادن با دمای بالای دانه های کنجد، بخش عمده ای از خواص آن از بین رفته و دیگر نمی‌توان این روغن را هنگام پخت و پز با دمای بالا حرارت داد، زیرا چیزی از خواص آن باقی نمی‌ماند.

اگر به صادرات خشکبار علاقه مند هستید، این مقاله را بخوانید. 

شیر 

     یکی از فرآورده های کنجد، تولید عصاره شیر مانندی است که اخیرا در برخی کشورها مانند هند رایج شده است و اصلاحا به آن شیر کنجد می گویند. برای تهیه شیر کنجد، ابتدا کنجد را به مدت چند ساعت خیس کرده و بعد آب آن را با صافی کامل میگیرند. سپس آن را با مقدار مناسبی وانیل و آب کاملا مخلوط کرده تا مایع سفید رنگی ایجاد شود. سپس آن را دوباره درون صافی ریخته تا شیر از باقیمانده کنجد به طور کامل جدا شود. 

از خواص شیر کنجد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تقویت استخوان
  • ضد آرتوروز
  • منبع کلسیم
  • رشد و تقویت مو
  • زیبایی پوست
  • اسید چربی مفید
  • محافظ قلب و عروق
  • ضد بیماری پارکینسون

کنجاله 

 کنجاله کنجد، به باقیمانده های کنجد که از دستگاه روغن گیری بیرون می آید می گویند. از کنجاله در خوراک دام و طیور استفاده می شود. برای طیور، کنجاله کنجد ارزش غذایی معادل 90-95% کنجاله سویا دارد. ازآنجایی که میزان بالای اسید فیتیک باعث غیر قابل مصرف شدن کلسیم موجود در کنجد می شود، مصرف زیاد آن موجب اسهال در طیور می شود.

اگر قرار باشد از کنجاله کنجد در غذای انسان استفاده شود، باید در هنگام روغن گیری پوست کنجد از دانه جدا گردد.

سندبادسل بزرگترین بستر عمده فروشی آنلاین ، سریع ترین راه پیدا کردن تولید کننده ها و تامین‌کننده های کالاهای عمده فقط تو سندبادسل ممکنه!!  “

ممکن است دوست داشته باشید