sandbadcell

انتخاب مدیران متناسب با استراتژی های سازمان

توسط

برای داشتن یک کسب و کار موفق و رسیدن به اهداف سازمان باید در انتخاب مدیران دقت فراوان نمود. انتخاب مدیران متناسب با استراتژی های سازمان باید در شرایطی کامل کنترل شده و همچنین با در نظر گرفتن عوامل مهم و موثر انجام بگیرد.

برای هر استراتژی خاص باید یک مدل مدیر با ویژگی ها و خصوصیات خاص انتخاب کرد تا در زمینه های مختلف موفق تر عمل کرده و مناسب ترین عملکرد را از خود نشان دهند. مثلا شرکت و یا سازمانی که از یک استراتژی تنوعی استفاده می کند باید شخصی را به عنوان مدیر آن انتخاب کرد که از قدرت تجزیه و تحلیل مسائل برخوردار باشد و نسبت به عملکرد شرکت و یا سازمان اطلاعات زیادی داشته و یک برنامه ی پر سود و منفعت را برای شرکت طراحی نماید.

آیا برای انتخاب مدیران متناسب با استراتژیهای سازمان زمان خاصی وجود دارد؟

قطعا برای انتخاب مدیران متناسب با استراتژی های سازمان زمان خاصی را باید درنظر گرفت. به زبان ساده تر تغییر مدیر یک شرکت و یا سازمان باید در شرایطی خاص انجام بگیرد.

شرکتی که از یک استراتژی خاص پیروی می کند و تا حدودی نیز موفقیت کسب کرده و شرایط فعلی و دورنمای آینده آن نیز رضایت بخش باشد، لزومی به تغییر مدیر و استراتژی ندارد.

در غیر این صورت اگر شرکت در مسیر موفقیت قرار نگرفته باشد و حتی  به پایان کار رسیده باشد در این صورت می توان با انتخاب مدیر متناسب با استراتژی سازمان و یا شرکت دست به کار شد و شرکت مربوطه را از نابودی و ورشکستگی نجات داد.

طبق تحقیقات انجام شده هر گاه محیط و فضای یک شرکت و یا سازمان تغییر کند عوامل مربوط به انتخاب مدیران متناسب تا حد زیادی تحت تاثیر قرار گرفته و نشانه هایی از تمایل به تغییر در مدیریت در آن دیده می شود.

sandbadcell

“خرید و فروش عمده آجیل و خشکبار به راحتی چند کلیک ! سندبادسل بزرگترین پلتفرم آنلاین خرید و فروش عمده”

تعریف کلی درباره استراتژی های سازمان

برای استراتژی های سازمان تعریف گوناگونی می توان یافت اما اگر بخواهیم جامع ترین و کامل ترین ان ها را بیان کنیم باید گفت که به طور کلی هر سازمانی دارای اهداف و رسالت هایی است که با  در نظر گرفتن دورنما و چشم انداز بلند مدت آنها تعیین نموده است. هر هدف تعیین شده طبیعتا باید از دل تجزیه و تحلیل توام و هم زمان فرصت ها و موانع بیرون از سازمان و همچنین نقاط قوت و ضعف داخل آن باشند. بنابراین این اهداف هستند که مشخص کننده مسیر سازمان میباشند پس استراتژی سازمان ها از استراتژی تعیین جهت سازمان، استراتژی ولایی و پرتفوی تشکیل شده اند. با توجه به این موارد یک مدیر لایق و با تجربه باید با در نظر گرفتن اهداف و وظایف مشخص شده سازمان انواع استراتژی ها را شناخته و شرایط بیرونی و درونی سازمان را تشخیص داده و بهترین و مناسب ترین گزینه را برای دستیابی سازمان به اهداف انتخاب نماید. استراتژی های سازمان را می توان برنامه ها و الگوهایی دانست که به وسیله آن ها مسیر پیشرفت و رسیدن به درآمد بالا را می توان طی کرد.

نکته: همان گونه که همه می دانند اولویت ها ماهیت سازمان ها و شرکت ها را تحت تاثیر قرار داده و آن ها را تغییر خواهند داد. بنابراین شرکت ها و سازمان های موفق باید افرادی را به عنوان مدیر انتخاب نمایند که دارای مهارت ها و ویژگی های منحصر به فرد درباره  نیاز سازمان باشند این انتخاب یکی از مهم ترین استراتژی های سازمان می باشد که پایه و اساس موفقیت های آتی را برای سازمان و یا شرکت مربوطه پایه ریزی خواهد کرد. 

sandbadcell

 مهم ترین استراتژی در میان استراتژی های سازمان 

 معمولا استراتژی های سازمان  بنا به دلایلی همچون جلوگیری از خطا ها و اشتباهات پرهزینه و غیر قابل جبران و بحران های اقتصادی که گریبانگیر سازمان خواهند شد وضع می شوند. در زمان بکارگیری و انتخاب استراتژی های سازمان باید  نکات بسیاری را مد نظر قرار داد.  انتخاب مدیران یکی از مهم ترین و حیاتی ترین استراتژی های اتخاذ شده سازمان می باشد که  باید نهایت دقت و توجه را درباره آن  لحاظ کرد. زیرا مدیران اجرایی هر سازمان باید قادر باشند  هم زمان با تلاش برای هماهنگ کردن وضعیت سازمان با شرایط در حال تغییر جهان  مراحل چهار گانه ی مدیریت برنامه ریزی را به در مورد شرکت و یا سازمان مربوطه پیاده نمایند. این مراحل شامل موارد ذیل می باشند.:

  • برنامه ریزی مبتنی بر پایه های مالی،
  • برنامه ریزی مبتنی بر پیش بینی.
  • برنامه ریزی با گرایش به محیط خارجی.
  • جاری سازی تفکر استراتژی در تمام سطوح.

اهمیت به کارگیری استراتژی های  سازمان

به کارگیری استراتژی های سازمان باعث می شود تا سازمان ها با طی نمودن مراحلی از وضعیت حال حاضر خود بیرون آمده و به جایگاه مد نظر خود دست یابند. تجزیه و تحلیل نمودن موقعیت های داخلی و خارجی و در نظر گرفتن رسالت های سازمان برای بررسی و انتخاب مناسب استراتژی ضرورت دارد. با توجه به مطالب ذکر شده هدف از ایجاد و بکارگیری استراتژی سازمان ها حفظ و بقای سازمان و همچنین رسیدن به اهداف تعیین شده آن در زمان معین شده می باشد.

انواع استراتژی های سازمان

هر سازمان و یا شرکتی در موقعیت های مختلف استراتژی هایی را اتخاذ خواهند کرد که به استراتژی های سازمان معروف می باشند. برای انتخاب این استراتژی ها مدیران عامل اجرایی  و مدیران ارشد استراتژی باید تمامی عوامل و شرایط سازمان را در نظر بگیرند. به طور کلی استراتژی های سازمان  که تمامی تصمیمات و برنامه ریزی های آن را شامل خواهند شد عبارتند از:

۱: استراتژی های هدایتی، برنامه ریزی ها و الگوهایی هستند شرکت و یا سازمان را به سوی رشد و ترقی هدایت خواهند کرد.

۲: استراتژی های سرپرستی، هم افزایی از طریق تقسیم منابع و توسعه.

۳: استراتژی های مبتنی بر تجزیه و تحلیل،

انتخاب مدیر ارشد در استراتژی های سازمان

امروزه در کنار انتخاب مدیران متناسب با استراتژی های سازمان شخص دیگری به عنوان مسئول کمک و یاری رسان به مدیر عامل اجرایی انتخاب خواهد شد. مدیر استراتژی به منظور اجرا و حفظ طرح های استراتژی و همچنین تدوین و اطلاع رسانی این طرح ها انتخاب خواهد شد.

امروزه به دلیل مشغله ی کاری بالای مدیران اجرایی وقت و زمان اندکی برای اجرا نمودن برنامه ریزی های استراتژی در اختیار دارند به همین دلیل است که مدیران اجرایی در بسیاری از سازمان ها و شرکت های بزرگ به فکر ایجاد این سطح از مدیریت افتاده اند تا مدیریت سازمان را بدون نقص و کو وکاستی انجام دهند به همین دلیل است که انتخاب چنین افرادی در سال های اخیر در میان شرکت ها و ابر سازمان ها افزایش یافته است و از وجود و تجربه و دانش آن ها برای دستیابی به اهداف بزرگ پیش رو به نحو احسنت استفاده شده است.

در حقیقت نقش مدیر ارشد استراتژی یک نقش مشورت دهنده می باشد. چنین افرادی معمولا هم رهبر و هم اجرا کننده ی باتجربه و خبره ای می باشند که در کنار آن یک مدیر اجرایی منحصر به فرد و یک رویا پرداز بی مانند نیز هستند. مدیر ارشد استراتژی انسان هایی باهوش و تیزبین هستند که از نبوغ فکری بالایی برخوردارند. علاوه بر این آن ها باید یک متفکر، یک خلاق و یک همکار دلسوز و البته با نفوذ باشند. این افراد اغلب در چندین شرکت و سازمان مشغول به کار بوده اند و کوله باری از تجربه را با خود همراه کرده اند.

نقش مدیر ارشد در استراتژی های  سازمان

همان گونه که قبلا متذکر شدیم در استراتژی های سازمان فردی را به عنوان مدیر ارشد استراتژی انتخاب می نمایند که در کنار کادر مدیریتی سازمان و یا شرکت ها نقش مهمی در رسیدن به اهداف تعیین شده دارند. به طور کلی نقش ها و مسئولیت های یک مدیر ارشد استراتژی به چهار قسمت تقسیم می شود که عبارتند از:

مشاوره داخلی، در استراتژی سازمان ها مدیر ارشد استراتژی به صورت انحصاری بر روی تدوین و طراحی برنامه ها نظارت خواهد کرد.

تغییر دهنده، این گونه افراد علاوه بر این که افرادی فعال و هموار کننده مشکلات و موانع می باشند به راحتی می توانند برنامه های تعیین شده را نیز تغییر داده و بهترین و مناسب ترین برنامه را جایگزین نمایند.

راهنما و مربی، مدیر ارشد استراتژی به خوبی قادر است اطلاعات را میان اعضاء تیم  و ذی نفعان سازمان و یا شرکت رد و بدل کرده و ارتباط میان آن ها را تسهیل نماید.

ایجاد مهارت در درون سازمان، این دسته از افراد دارای مهارت ها و تجربیاتی هستند که عدم وجود آن ها سبب خواهد شد تا این مهارت ها و تجربیات در درون سازمان و یا شرکت ها وجود نداشته باشد در حالی که هر سازمانی برای رسیدن به اهداف بزرگ خود به این مهارت ها و تجربیات به شدت نیازمند می باشد. 

 

اتخاذ تصمیم عدم تغییر در استراتژی های سازمان

 در استراتژی های سازمان استراتژی وجود دارد با نام استراتژی عدم تغییر در حقیقت این استراتژی تصمیم برای انجام ندادن فعالیت جدید می باشد به این صورت که به دلیل مشخص نبودن آینده مدیران اجرایی سیاست های حال حاضر سازمان را ادامه خواهند داد. در این حالت مدیران به دلیل رضایت از وضعیت کنونی شرکت تمایلی به ایجاد تغییر استراتژی در سازمان و یا شرکت مربوطه نداشته و تنها به اندکی افزایش سود محصولات بسنده خواهند کرد.

تصمیم به توقف در استراتژی های سازمان

یکی دیگر از استراتژی های سازمان استراتژی توقف می باشد که به فرجه و فرصت معروف است. هر گاه سازمانی در جریان  یک رشد سریع و بی سابقه  قرار بگیرد که اینده ان مبهم و غیر قابل پیش بینی باشد مدیران اجرایی از این استراتژی برای تجدید قوا و متمرکز کردن منابع بر روی توانایی ها و قابلیت های سازمان استفاده خواهند کرد.

تعریف استراتژی سود به عنوان یکی دیگر از استراتژی های سازمان

تعریف استراتژی سود به عنوان یکی دیگر از استراتژی های سازمان

این نوع استراتژی یکی از مهم ترین استراتژی های سازمان می باشد که معمولا استفاده از آن  برای هر سازمان و یا شرکتی قابل پیش بینی است.

این استراتژی در حقیقت تصمیم به انجام ندادن کاری است در وضعیت کنونی شرکت و یا سازمان که بنا بر دلایلی مدام در حال بدتر شدن می باشد. در این حالت مدیران اجرایی معمولا وضعیت نامناسب سازمان را از سرمایه گذاران و مشتریان پنهان کرده و به وسیله کم کردن برخی از هزینه ها مانند هزینه های تبلیغات و یا حتی بستن یک خط تولید سعی خواهند کرد وضعیت سازمان را سامان دهند.

سندبادسل، بازاربزرگ عمده فروشی کالا با تنوعی بالا از محصولات به قیمت عمده، مرجع خرید تجار و بازرگانان ایرانی و خارجی و مرجع محصولات عمده ایرانی”

ممکن است دوست داشته باشید