عمدهفروشی به مشاغلی گفته میشود که به خردهفروشان محصولاتی را میفروشند. به طور کلی هر کسی به غیر از مصرفکننده، مشتری نامیده میشود. حتی در عمدهفروشی میتوان محصولات را به هر کس یا سازمانی فروخت.
براساس آمار سازمان ملل اکثر عمدهفروشان میتوانند به همه مشاغل، صنعتی، تجاری و کارگاهی، محصولات خود را به فروش برسانند. مشتریان عمدهفروشی قشرخاصی است که فقط محصولات به خصوصی را خریداری میکنند.
عمدهفروشی ، کسب و کاری است که محصولات را به صورت فله و بسته بندی نشده خریداری کرده و با بهترین کیفیت بسته بندی کرده و به فروش میرساند.
در عمده فروشی هدف ارائه خدمات به مشتریان بزرگ است و به همین دلیل مبالغی که در این بازار رد و بدل میشود، بزرگ است. در عمدهفروشی، فروشنده محصولات عمده را با قیمت پایین به فروش میرساند.
فهرست مطالب مقاله
تعریف عمدهفروشی
عمدهفروش بین شرکت تولیدی و شرکت خردهفروشی قرار می گیرد. عمده فروشان محصولات را با قیمت پایین به دست آورده و با قیمت بالا به خرده فروشان میفروشند. آن ها این کار را از طریق فروش فیزیکی یا آنلاین انجام میدهند. عمدهفروش سعی میکند حجم زیادی از محصولات را با قیمت پایین به فروش برساند.
تفاوت عمدهفروشی و خردهفروشی
عمده فروش | خردهفروش |
عمدهفروش محصولات را از تولیدکننده خریداری کرده و به خرده فروش میفروشند. | خردهفروش محصولات را از عمدهفروشی خریداری کرده و به مصرف کننده میفروشد. |
عمده فروش براساس اعتبار خود به خردهفروش می فروشد. | خردهفروش اجناس را به صورت نقدی از عمده فروش می فروشد. |
عمدهفروش در کالای به خصوصی متخصص هستند. | خردهفروش انواع و اقسام کالاهای مختلف را خریداری میکنند. |
عمدهفروش به صورت عمده خریداری کرده و به صورت خرده میفروشند. | خردهفروش از عمدهفروشان خریداری کرده و به مصرف کنندگان می فروشند. |
عمدهفروشان کالاها را به محل انبار خرده فروشان ارسال میکنند. | خردهفروشان اجناس را در فروشگاه خود تحویل رفته و از همان جا به مشتریان میفروشند. |
عمدهفروش میتواند کالاهای خود را از چندین شرکت تولیدی خریداری کند. | خردهفروش اکثر محصولات رااز طریق فروشگاه یا نمایشگاه به فروش میرساند. |
عمدهفروش برای تهیه کالاها به شرکتهای مختلفی مراجعه میکند. | خردهفروش به طور معمول در جاهای به خصوصی میتواند محصولات خود را به فروش برساند و برخی مواقع در سایر شهرها شعباتی دارد . |
عمدهفروش نیازی به ارائه تسهیلات خرید اجناس لوکس، و سایر محصولات ندارد. | خردهفروش برای جذب مشتریان، بهترین امکانات را فراهم میکند |
از آن جایی که عمدهفروش در محصول به خصوصی متخصص است سعی میکند که خردهفروشان را در زمینه همان کالا متقاعد کند. | از آن جایی که خردهفروش انواع و اقسام کالاها را خریداری میکند بنابراین نباید کالای به خصوصی را به خریدار تحمیل کند. |
خرده فروشان میتوانند در هر بار خرید از عمده فروشان، مبلغی را به عنوان تخفیف درخواست کنند. | عمده فروشان به طور معمول به خردهفروشان تخفیفی را قائل نمیشوند مگر این که به صورت فله خریداری کنند و در برخی مواقع تخفیف های فصلی را قائل میشوند. |
انواع عمدهفروشی
مهم ترین صنف های عمدهفروشی به لباس، مواد غذایی، لوازم آرایشی، شال و روسری، کفش و لوازم التحریر تقسیم میشود ، که هر یک به نوبه خود بررسی میشود.
- عمدهفروشی لباس
این نوع عمدهفروشی ، جدیدترین لباس های مد روز را وارد کرده و در اختیار خردهفروشان قرار می دهد. تهیه لباس های با کیفیت مطابق نیاز مصرفکننده ، مهم ترین دغدغه عمدهفروشان لباس است. عمده فروشان لباس، محصول خود را از کارگاه های تولیدی تهیه کرده و با این کار به محصول ارزان قیمتی دسترسی پیدا میکنند که میتوانند آن ها را در اختیار مصرفکننده قرار دهند.
-
عمدهفروشی مواد غذایی
مواد غذایی یکی از نیازهای ضروری خانواده های ایرانی بوده و هر روزه برای خرید آن ، هزینه میشود. این نوع عمده فروشان سعی می کنند تا محصولات را در سریع ترین زمان ممکن تهیه کرده و به دست مصرفکننده برسانند. با صنف های دیگری مثل کامیونداران در ارتباط بوده و بیشترین تعامل را با آن ها دارند.
می توان ادعا کرد که امروزه هر حرفه و شغلی با مواد غذایی در ارتباط است. انواع و اقسام رستوران تا سوپرمارکت ها، مهم ترین مشتریان عمده فروشان مواد غذایی به شمار میروند. بسته بندی مواد غذایی یکی از مهم ترین موردی است که در این نوع عمده فروشی بیشتر جلب توجه میکند.
مشتریان این نوع عمدهفروشی ، طیف گسترده ای را در بر میگیرد که هر روزه بر تعداد آن ها افزوده میشود. برخی از عمدهفروشان در زمینه محصول خاصی مانند مواد لبنی و گوشت و فراورده های گوشتی فعالیت میکنند. این نوع خردهفروشان تمایل دارند که محصولات مواد غذایی را در سیلوها و انبارهای مشخص شده انبار کرده و در زمان مقتضی به خردهفروشان ارسال کنند.
-
عمدهفروشی لوازم آرایشی
لوازم آرایشی یکی از مهمترین نیازهای بانوان محترم ایرانی است. بر طبق آمار سازمان غذا و دارو، مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی، در ایران 5/2 برابر مصرف جهانی است، به همین دلیل، میتوان ادعا کرد که عمدهفروشان مواد آرایشی و بهداشتی، بازار بزرگی را در دست دارند. مهم ترین هدف عمدهفروشان مواد آرایشی و بهداشتی، شناسایی نیازهای مخاطبان است و در این جهت کلیه تلاش های خود را همسو و هم جهت میکنند تا این امر مهم برآورده شود. بازاریابی و فروش محصول، مهمترین دغدغه آن ها است و به همین جهت همواره در صدد شناسایی تامین کنندگان جدید بوده تا بتوانند هم محصولات متنوع و هم با کیفیت را به جامعه هدف خود عرضه کنند.
-
عمدهفروشی شال و روسری
محصولات شال و روسری دقیقا مثل مورد بالایی، بانوان خوش سلیقه ایرانی را هدف قرار میدهد. شیک پوش بودن یکی از مهم ترین اولویت های بانوان ایرانی است و به همین دلیل همه ساله محصولات شال و روسری از کشورهای مختلف مانند ترکیه ، هند، چین و تایلند، وارد کشور شده و بین مصرف کننده ها توزیع میشود.
-
عمدهفروشی کفش
عمده فروشی کفش بیشتر در مرکز تهران مستقر است. متاسفانه محصولات کفش مانند شال و روسری از کشورهای خارجی وارد میشود. البته شرکت های مختلفی در سطح کشور، کفش های زنانه و مردانه ای را تولید میکنند. تنوع محصولات کفش به قدری زیاد است که گاهی مواقع مصرف کننده در انتخاب محصول سردرگم میشود. ولی مهم ترین دغدغه هر مشتری، قبل از خرید، کیفیت محصول است که حتی حاضر است برای خرید محصول باکیفیتی، مسافتهای طولانی را پشت سر بگذارد تا بتواند آن را خریداری کند.
گاهی مواقع، کیفیت بد محصول برند قبلی ، باعث ترس مشتری نسبت به خرید محصول جدید از همان برند میشود، و شرکت های رقیب با آگاهی به این موضوع میتوانند، مشتری ناراضی برند قبلی را جذب کرده و او را نسبت به خرید محصولات خود متقاعد کنند.
-
عمدهفروشی لوازم التحریر
این نوع عمده فروشی فقط در اوایل مهر برجسته می شود. طیف گسترده جامعه هدف که همگی دانش آموزان ایرانی را شکل میدهد، مهم ترین مصرف کننده محصولات لوازم التحریر است که هر روزه به خاطر نیازهای شدید تحصیلی، لازم است که محصولات جدیدی را خریداری کنند.
امروزه علاوه بر لوازم التحریر خارجی، شرکت های ایرانی در جهت برآورده کردن نیازهای تولید ملی و اقتصاد مقاومتی، محصولات لوازم التحریر را تولید میکنند که هنوز در بین خانواده های ایرانی هنوز جایی باز نکرده و عدم استقبال خانواده های ایرانی از این محصولات را میتوان به کیفیت پایین محصولات نسبت داد. تبلیغات غیر هدفمند نیز از سوی دیگر به این آشفته بازار دامن میزند. ولی در هر حال عمدهفروشان لوازم التحریر همواره درصدد تامین نیاز مصرف کنندگان ایرانی بوده و سعی میکنند که رضایت مصرفکنندگان خود را بدست بیاورند.
در صورتی که کالاهای ایرانی به کیفیت مطلوبی برسند، مصرفکننده ، کالای داخلی را به محصول مشابه خارجی ترجیح خواهد داد. عمدهفروشان لوازم التحریر، از مدت ها قبل، محصولات مورد نیاز را تامین و در سیلوها انبار کرده و نزدیک به شروع سال تحصیلی، آن ها را بین خرده فروشان توزیع میکنند تا در نهایت به دست مصرف کننده ایرانی برسد.
انواع عمدهفروشان
-
عمدهفروش بازرگان
مهمترین عمدهفروشانی هستند که در کشاورزی و صنایع به خصوصی کار میکنند و به طور عمده از کارخانجات تولیدی خریداری میکنند. افراد این نوع عمده فروشی محصولات را انبار کرده و به فروش میرسانند. بیشترین ضررهای معامله را متحمل میشوند.
به طور مثال سبریفروشی که به رستوران ها و مردم محصول میفروشد و هر گونه ضرر و زیانی در معامله متوجه خود اوست.
این نوع عمدهفروشی که بر منطقه فعالیت خود کنترل بسیار شدیدی دارد. مهم ترین هدف آن ها فروش محصولات است که در اکثر اوقات به آن دست مییابند.
-
عمدهفروشان با خدمات کامل – عمدهفروشان خردهفروش
این نوع عمدهفروشی در محصولات مصرفی یا مهندسی فعالیت میکنند. عمدتا به خردهفروشان نهایی مستقر در یک منطقه خاص میفروشند.
به طور مثال سامسونگ که در یک منطقه خاص فعالیت نمیکند سعی میکند که نماینده ای را تعیین کند تا محصولات سامسونگ را به فروش برساند. چنین عمدهفروشی سعی میکند که یک مرکز خدمات فروش را راه اندازی کرده تا بتواند محصولات را به فروش برساند. این چنین عمدهفروشانی به طور یقین سفارش محصول و خدمات دریافت میکنند که برای نگهداری محصولات نبوده و بیش تر برای تامین امور مالی است.
-
عمده فروش با خدمات محدود
این نوع عمدهفروش ، محصولات شرکت را در جایی انبار کرده و بعد در زمان مناسب به فروش میرساند. این نوع عمدهفروشی گردش مالی زیادی ندارد ولی نمیتواند از همه جهت با یک شرکت تولیدی کار کند.
به همین دلیل این نوع عمده فروشان به دو گروه تقسیم بندی می شوند:
-
عمدهفروشان باربری
که باید کالاها را به محل تحویل دهند.
عمدهفروشان لجستیک: مانند کامیونهای شیر که محصول خود را به بازار عرضه میکنند.
-
کارگزاران و نمایندگیها
عمدتا در زمینه املاک و مستغلات و عرضه مواد شیمیایی فعالیت میکنند. با تولیدکننده و فروشندگان ارتباط مستمری دارد. این نوع عمدهفروش به ازای انجام کار، کمیسیون دریافت میکند.
تفاوت کارگزار و نماینده در این است که کارگزار به مدت کوتاهی با شرکت کار میکند، ولی نماینده به صورت طولانی مدت جهت پیشرفت شرکت، معاملاتی را انجام میدهد.
-
شعبات و دفاتر کوچک
شعبات و دفاتر کوچک نوعی از عمدهفروشی محسوب میشوند که محصولات به محل وارد شده و بین مصرف کنندگان توزیع میشود. مشتریان نهایی به شعبات رفت و آمد می کنند. به طور مثال شرکت های تولید کننده کاغذ در سراسر کشور نمایندگیهایی برای فروش دارند.
-
عمدهفروشان تخصصی
برخی عمدهفروشان به طور تخصصی، ماشین آلاتی وارد کرده و آن ها را بین مصرف کنندگان توزیع میکنند. این نوع عمده فروشان راجع به محصول خود کلیه اطلاعات لازم را دارند و این اطلاعات را با مصرف کنندگان محصول به اشتراک می گذارند. سایر عمدهفروشان، در محصولات دیگری تخصص لازم را دارند و هر زمینه عمدهفروشی می تواند متناسب با محصول خاصی شکل بگیرد.
با ظهور تجارت الکترونیکی، عمده فروشی آنلاین ظاهر میشود که متخصصان آنلاین در این نوع عمده فروشی فعالیت میکنند. میتوان گفت که عمدهفروشان در هر زمینه ای وجود دارند و متناسب با محصول تخصصی خود فعالیت میکنند. در این نوع عمدهفروشی، سهولت پرداخت، عدم نیاز به تردد و ترافیک شهری، امکان تعامل با مخاطبان بیشتر، عدم نیاز به دانش فنی و تخصص و امکان توسعه کسب و کار از مهمترین مزایای آن است.
عمده فروشی اینترنتی یا آنلاین چیست؟
تجارت الکترونیک یکی از جدیدترین زمینههایی است که در پیشرفت و توسعه عمده فروشی نقش به سزایی دارد. براساس آمار و اطلاعات می توان به نتایج زیر دست یافت.
- 82% از اینترنت خرید میکنند.
- 74% در اینترنت راجع به محصولات تحقیق میکنند.
- 73% کارهای مربوط به خریدهای آنلاین را انجام میدهند.
- 73% راجع به کار در اینترنت تحقیق میکنند.
مزایای عمده فروشی اینترنتی یا آنلاین
اینترنت در پیشرفت دنیای امروز نقش به سزایی داشته است. امروزه در بستر اینترنت کلیه تحقیقات و پژوهشها انجام میشود و تقریبا هیچ حرفه و کسب و کاری را نمیتوان یافت که از اینترنت استفاده نکرده باشد. مدیران عمده فروشی میتوانند به کمک اینترنت از همه مزایای عمدهفروشی آنلاین بهرهمند شوند. عمده فروشی آنلاین میتواند به کمک اینترنت، با مشتریان زیادی تعامل داشته باشد و نیاز آنها را برطرف کند.
-
دسترسی تمام وقت به مصرفکنندگان و مخاطبان سراسر کشور
در عمدهفروشی فروشی آنلاین، مدیر میتواند در هر زمانی به مخاطبان خود در سراسر کشور دسترسی داشته باشد. عمدهفروش آنلاین میتواند در هر ساعت از شبانه روز به اینترنت دسترسی داشته و محصولات خود را به مصرفکنندگان شهرهای بزرگ و کوچک در سراسر کشور به فروش برساند.
-
امنیت معامله و پرداخت آسان
امنیت در هر معامله مهمترین شرط بوده و به همین دلیل اکثر مصرف کنندگان دوست دارند که پرداخت ایمنی را تجربه کنند.
-
توسعه و گسرش مقرون به صرفه
توسعه و گسترش هر کسب و کاری بهتر است و عمدهفروشی از این مسئله جدا نیست. هزینه توسعه کسب و کار عمدهفروشی آنلاین نسبت به فیزیکی چندان زیاد نیست و مدیر عامل میتواند با صرف هزینههای های اندکی، کسب و کار خود را توسعه دهد.
-
عدم یادگیری دانش فنی
برای توسعه کسب و کار عمدهفروشی آنلاین اصلا به دانش فنی نیاز نیست. مدیر میتواند از افراد خبره و ماهری استفاده کند که در نهایت در توسعه و گسترش کسب و کار او سهم به سزایی داشته اند. خیلی راحت میتوان با تجهیزات الکترونیکی، صورت حسابها را پرداخت کرده و کاتالوگ محصولات را در اختیار مشتریان قرار داد.
معرفی چند عمدهفروشی آنلاین جهانی
در عمدهفروشی جهانی میتوان محصولات و کالاها را به همه نقاط جهان ارسال کرد و در واقع علاوه بر مشتریان محلی میتوان با مشتریان جهانی هم تعامل داشت.
-
عمدهفروشی آمریکا 4wholesaleUSA
در این عمدهفروشی ، بیش از 54 گروه و 700 تامینکننده قرار دارند. محصولات ادکلن و عطر تا لوازم الکترونیکی و اسباب بازی به همه مشتریان جهانی ارسال میشود.
- عمده فروشی BAOLINK
این نوع عمده فروشی با برخی از نمایشگاه های مهم جهان در ارتباط است و نه تنها با برخی از تجار و عمده فروشان در ارتباط است بلکه روند خرید مشتری را تسهیل می کند.
- عمدهفروشی com
این عمدهفروشی ، مبلمان و اکسسوریهای هدیه را در اختیار مشتریان جهانی قرار میدهد، حتی محصولاتی در فروشگاه این عمدهفروشی به فروش میرسد. این عمدهفروشی آنلاین با 70 تولیدکننده جهانی در ارتباط است.
- عمدهفروشی Top Ten Wholesale
در این فروشگاه جهانی، بیش از 10 کالا به مشتریان عرضه میشود. هدف مهم این فروشگاه جهانی این است که با تولیدکنندگان بیشتری ارتباط داشته باشد تا بتواند محصولات متنوعی را پوشش داده و در نهایت نیاز مصرف کنندگان بیشتری را برطرف کند.
- عمدهفروشی Closeoutcentral
در این عمدهفروشی ؛ خریداران میتوانند با تامینکنندگان در ارتباط باشند. محصولات متنوعی مانند پوشاک، ابزار، جواهرات و سخت افرار را پوشش میدهد. مصرفکنندگان میتوانند با تکمیل فرم، محصولات مورد نظر خود را دریافت کنند.
- موسسه Toy Directory.com
در این موسسه بیش از 90 گروه اسباب بازی عرضه میشود. عرضه اسباببازی آموزشی در سیر صعودی نمودار فروش، نقش به سزایی دارند.
- عمدهفروشی Wholesale Directory
با هزاران تامین کننده در ارتباط است و صد هزار محصول را نیز پوشش میدهد. عمدهفروشی معتبر و قدرتمندی است که میتواند به مشتریان جهانی، محصولات خود را ارسال کند.
- عمدهفروشی Wholesale Hub
شاید نسبت به برخی وب سایتها جامع نباشد. خریداران میتوانند معامله ها را مقایسه کرده و در نهایت بهترین خرید را انجام دهند.
معرفی عمدهفروشی آنلاین ایرانی
نتیجهگیری
عمدهفروش ، محصولاتی از شرکتهای تولیدی با قیمت پایین خریداری کرده و در اختیار خردهفروش قرار میدهد. عمدهفروش ها به چند گروه تقسیم میشود. لباس، مواد غذایی و آرایشی، شال و روسری، کفش و لوازم التحریر که هرکدام از حوزه فعالیت خود متخصص هستند. عمدهفروش کالاها و محصولات را با قیمت پایین خریداری کرده و به خرده فروشان میفروشد و برای تهیه ارزانترین محصول، با چند شرکت تولیدی کار میکند. او خردهفروش نسبت به خرید محصول متقاعد میکند و حتی در برخی مواقع، تخفیف میدهد. عمدهفروش به لحاظ کاری به عمدهفروشان بازرگان، عمدهفروشان با خدمات کامل، با مسئولیت محدود و آنلاین تقسیم میشود.
“سندبادسل بزرگترین بستر عمده فروشی آنلاین ، سریع ترین راه پیدا کردن تولید کننده ها و تامینکننده های کالاهای عمده فقط تو سندبادسل ممکنه!! “