conference

چگونه به یک سخنران حرفه‌ای تبدیل شویم؟

توسط

گاهی در یک جلسه گروهی هستیم و یا در مقابل یک جمع و مجبور می‌شویم سخنرانی کنیم. قطعاً این موضوع در نوع نگاه افراد نسبت به ما تأثیر خواهد داشت. از این رو ممکن است کمی دچار استرس و نگرانی شوید. خبر خوب این است که می‌توانید با تمرین و پشتکار به یک سخنران حرفه‌ای تبدیل شوید. با تکنیک‌هایی که در ادامه این مقاله می‌آید می‌توانید به یک سخنران حرفه‌ای و عالی مبدل شوید
یک سخنران حرفه‌ای از ویژگی‌های زیر برخوردار است.


۱. ایده‌های منحصر به فرد
چه چیزی است که می‌خواهید به دنیا بگویید؟ موضوعی که شما را به وجد می‌آورد و دانش و تجربه زیادی در مورد آن دارید چیست؟ چگونه آن پیام را در یک جمله کوتاه خلاصه می‌کنید؟

پیام شما باید منحصر به فرد باشد، زیرا شما منحصر به فرد هستید، تجربه زندگی شما منحصر به فرد است، و دیدگاه شما متفاوت است. صورت، چهره و بدن شما بی‌نظیر است! نکته کلیدی این است که دیگران متوجه شوند پیام شما منحصر به فرد و مهم است و شما به عنوان یک سخنران حرفه‌ای با سایر سخنرانان متفاوت هستید.

 

۲. اشتیاق و هدف

یک سخنران عالی به موضوعی که قرار است در مورد آن صحبت کند اشتیاق فراوانی دارد. اشتیاق او باعث می‌شود دیگران نیز متقاعد شوند، نه فقط به دلیل قدرت استدلالی که از آن برخوردار است، بلکه به این دلیل که به وضوح از باور‌هایی که می‌خواهد مخاطبانش بپذیرند لذت می‌برد.

۳. شخصیت

شخصیت چیزی است که فرد را از دیگران متمایز می‌کند. همه ما در بدو تولد با یک شخصیت خاص متولد می‌شویم و ولی بسیاری از ما با پا گذاشتن روی صحنه، آن شخصیت را گم می‌کنیم. برای سخنران حرفه‌ای بودن لازم نیست شخصیتی گرم داشته باشید، اگرچه گرم بودن ویژگی جذابی است. اما در کنار آن باید واقعی، قاطع و حاضر باشید. شنوندگان خواهان صمیمیت با سخنرانان هستند.

۴. خلاقیت

یک سخنران حرفه‌ای باید چیز‌های ساده را به روش‌های جالب و چیز‌های جالب را به روش‌های ساده بیان کند. بدون خلاقیت می‌توان سخنران خوبی بود، اما منحصر به فرد بودن از خلاقیت ناشی می‌شود.

conference

۱. صدای رسا

صدای یک سخنران حرفه‌ای با تغییر می‌درخشد: تغییر در زیر و بم صدا، تن و سرعت. صدای یک گوینده عالی به صورت متحرک بالا و پایین می‌رود، آرام می‌شود و ناگهان غرش می‌کند. صدای یک سخنران حرفه‌ای هرگز یکنواخت نیست. زیر و بم، حجم و ریتم آن همیشه در حال تغییر است.

۲. حس شوخ طبعی

لازم نیست بر روی صحنه جوک تعریف کنید تا مخاطب را جذب کنید، اما اگر بتوانید احساس گرما و راحتی در مخاطب ایجاد کنید او مشتقانه شما را دنبال می‌کند. اگر بتوانید مردم را بخندانید، نسبت به سخنرانانی که نمی‌تواند، برتری ناعادلانه‌ای دارید.

۳. لباس مناسب

برای اینکه به یک سخنران حرفه‌ای تبدیل شوید نیازی به آراستن بیش از حد خود ندارید. تنها در موقعیت‌های رسمی، رسمی ظاهر شوید. کت و شلوار استاندارد و شکیل در رنگ‌های خاکستری، مشکی و آبی این کار را به خوبی انجام می‌دهند. لباس شما باید طوری باشد که بتوانید دکمه‌های کت خود را ببندید و بازو‌های خود را بدون فشار دادن دکمه‌ها به اطراف حرکت دهید.

رهبران شرکت‌های بزرگ تمایل دارند از کفش‌های مشکی با کت و شلوار و کراوات استفاده کنند. کفش قهوه‌ای نیز‌ایده خوبی است. در مورد زنان، لباس رسمی تجاری مانتو و مقنعه به همراه کفش نه چندان بلند است.

۴. داستان سرایی

بله، شما برای نشان دادن اینکه چه کسی هستید، و برای نشان دادن نکات خود باید داستان بگویید. این داستان‌ها باید داستان‌های خود شما باشند، نه اینکه از منبع دیگری قرض گرفته شده باشند. داستان‌های واقعی همیشه جذابند.

یک سخنران حرفه‌ای:

۵. با مخاطبان خود ارتباط قوی برقرار می‌کند

شنوندگان در جزیره علایق خود به سر می‌برند. یک سخنران بزرگ قادر است پلی به آن جزیره بسازد. او به خوبی مخاطبان را درگیر صحبت‌های خود می‌کند. حتی در صورت امکان سؤالات هدایت‌کننده می‌پرسد تا مخاطبان را به مشارکت وا دارد.

۶. برنامه‌ریزی می‌کند

یک سخنران حرفه‌ای درست مانند یک نویسنده فکر می‌کند. همانطور که یک نویسنده برای شروع کتاب خود یک پاراگراف بی‌نهایت جذاب می‌نویسد، یک سخنران حرفه‌ای نیز سخن خود را با یک خبر دست اول و مهم یا حقیقتی نایاب و یا آمار جالب شروع می‌کند به طوری که در همان دقایق ابتدایی مخاطب را میخکوب خود می‌کند.

۷. واضح صحبت می‌کند

یک سخنران حرفه‌ای ساده صحبت می‌کند. از جملات کوتاه استفاده می‌کند. او از زبان روزمره استفاده می‌کند تا موضوعات پیچیده را واضح و قابل درک سازد. او با استفاده از واژگان تخصصی تخصص خود را به رخ نمی‌کشد، بلکه از استعاره‌هایی استفاده می‌کند که برای همه جذاب است.


۸. از زبان بدن خود به درستی استفاده می‌کند

برای تبدیل شدن به یک سخنران حرفه‌ای حتماً لازم نیست منحصر به فرد سخن بگویید. بلکه نحوه بیان آن نیز به همان اندازه اهمیت دارد. همینجا است که یک سخنران حرفه‌ای زبان بدن خود را می‌شناسد و از آن به شیوه‌ای مؤثر جهت انتقال پیام خود استفاده می‌کند. شما نیز با آموختن زبان بدن می‌توانید از آن به شیوه مؤثر استفاده کنید. مثلاً بر روی صحنه یک جا ثابت قرار نگیرید. بر روی صحنه حرکت کنید و از حرکاتی استفاده کنید که باعث جذب مخاطبان شود. به چشمان مخاطبان نگاه کنید و سر خود را تنها به یک طرف سالن نگه ندارید. سعی کنید با چرخش سر به تمام مخاطبان نگاه کنید.

۹. ترس و اضطراب ندارد
صحبت در برابر یک جمعیت عظیم ممکن است کمی دلهره‌آور باشد. یک سخنران بزرگ می‌داند که پیام او مهم‌تر از ترس و نگرانی او است. برای غلبه بر ترس سعی کنید قبل از ورود به روی صحنه نفس عمیق شکمی بکشید تا ضربان و آدرنالین خونتان متعادل شود. همینطور فرض کنید تنها یک مخاطب در جلسه حضور دارد و شما تنها برای یک نفر سخنرانی می‌کنید.

۱۰. از شکست نمی‌ترسد

مانند هر انسان دیگری، یک سخنران حرفه‌ای نیز روی دو پا راه می‌رود: آزمون و خطا. چیزی به نام ارائه کامل وجود ندارد. هر تلاشی یک آزمایش جدید است. یک سخنران حرفه‌ای باید آماده باشد که در مسیر موفقیت خود شکست بخورد. گوینده‌ای که حاضر به شکست نیست عالی نخواهد بود.


۱۱. از کار سخت نمی‌هراسد
یک سخنران بزرگ مثل یک اسب سخت کار است. لارنس اولیویه این صحبت را در مورد بازیگران بیان کرد« زندگی روی صحنه خیلی چیز‌ها را از شما می‌گیرد. شما به انرژی بالا نیاز دارید و لازم است از تنش خود کم کنید. غدد فوق کلیوی شما روی صحنه اضافه کار خواهند کرد. شما باید زود بیدار شوید، تا دیر وقت بیدار بمانید، و نیمه شب از خواب برای نوشتن بیدار شوید تا برای مخاطبان چیز متفاوتی ایجاد کنید. »

۱۲. مسائل را شخصی تلقی نمی‌کند

یک سخنران حرفه‌ای به پوست کرگدن نیاز دارد. باید سرسخت باشد، باید به خود و پیام خود‌ایمان داشته باشد. حتی اگر موفقیت او به نظرات دیگران بستگی داشته باشد، نباید خیلی به فکر دیگران اهمیت دهد. به هر حال، هر چه محبوب‌تر شوید، افراد بیشتری از شما بدشان می‌آید. ممکن است ۵۱ درصد مردم از یک رئیس جمهور خوششان بیاید و ۴۹ درصد دیگر به او علاقه‌ای نداشته باشند.

ممکن است دوست داشته باشید