راهنمای خرید عطر و ادکلن

راهنمای خرید عطر و ادکلن زنانه و مردانه

توسط

استفاده از عطر و ادکلن قرن‌ها است که موردتوجه بشر قرارگرفته است. به‌مرورزمان این اهمیت میان مردم بیشتر شد و تولید عطر و ادکلن گسترش یافت. این‌گونه بود که عطرها در زندگی روزمره مردم رواج یافت. امروزه استفاده از عطر به عامل آراستگی و جذابیت تبدیل‌شده است. این مقاله راهنمای خرید عطر و ادکلن زنانه و مردانه  برای شما خواهد بود. با مجله کسب‌وکار سندبادسل همراه باشید. 

نگاهی به صنعت عطرسازی در جهان

همان‌گونه که گفتیم، استفاده از عطر قدمتی دیرینه دارد.  طبق مستندات تاریخی، مصریان باستان نخستین کسانی بودند که دست به ساخت عطر زدند. آنها از انواع گل‌ها و گیاهان برای تهیه عطر استفاده می‌کردند. پس‌ازآن استفاده از عطر به روم و ایران منتقل شد. یونانیان جز اولین کسانی بودند که عطر مایع را تولید کردند. بر اساس لوح‌های خط میخی هزاره دوم میلادی، بانوی شیمیدانی به نام تاپوتی نخستین عطر نیمه‌صنعتی را با تقطیر چندین بار مواد معطر تولید نمود.

مواد اولیه معطر سازنده عطر از طریق استخراج از منابع گیاهی، حیوانی یا از روش‌های تولید مصنوعی و مواد شیمیایی تهیه می‌شوند.

به گفته برخی از صاحب نظران، گسترش و توسعه  صنعت عطرسازی مدرن از فرانسه و از زمان پادشاه هنری دوم شکل گرفت. عادات مصرف عطر در فرانسه به نحوی است که این کشور آر به پرمصرف‌ترین کشورهای دنیا مبدل نموده است. به همین دلیل فرانسه، یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده عطر و ادکلن در جهان محسوب می‌شود. 

راهنمای خرید عطر و ادکلن

تاریخچه اولین عطرهای مدرن در جهان

طبق متن‌ها و حفاری‌های باستان‌شناسی کشف‌شده، عطر در برخی از تمدن‌های اولیه انسانی وجود داشته است. اما عطرسازی مدرن از اواخر قرن نوزده میلادی و همزمان با تولید مواد مصنوعی معطر مانند وانیلین و کومارین به‌صورت صنعتی آغاز شد. از اوایل قرن نوزده میلادی خانه‌های عطرسازی به وجود آمدند. چند خاندان معتبر که اکثراً فرانسوی بودند، به نام‌های شناخته‌شده صنعت عطرسازی مبدل شدند. خانه‌های عطرسازی همچون بورژوا ، مولینارد و گرلن از اولین برندهایی بودند که در این حوزه فعالیت خود را آغاز کردند.  

نخستین عطر مدرن از مواد معطر مخلوط شده در محلول الکل، به‌فرمان ملکه الیزابت مجارستان ساخته شد. کمپانی گرس در سال ۱۸۳۲ از تقطیر حلال برای رقیق کردن مواد معطر استفاده کرد. این اتفاق تحولی بزرگ در صنعت عطر بود که به ساخت عطرهای پایدار و متنوع منتج شد. کشف روش تولید عطر از مواد مصنوعی که در نیمه قرن بیست رخ داد، صنعت مد امروزی را شکل داد. قرن بیست آغاز شکوفاسازی صنعت عطرسازی بود. این صنعت در قرن بیست و یک به اوج توسعه و شکوفایی خود رسید. همچنان نیز ادامه دارد. 

  سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید و فروش محصولات

اصطلاحات رایج عطر و ادکلن

بی‌شک برای همه شما اتفاق افتاده که در هنگام انتخاب و خرید عطر با اصطلاحات مختلفی روبرو شده‌اید. آگاهی از اصطلاحات رایج عطر و ادکلن به شما در انتخاب بهترین عطر کمک خواهد کرد. همان‌گونه که می‌دانید یکی از معیارهای مهم در انتخاب عطر میزان ماندگاری و درعین‌حال پخش بوی آن است. به‌طورکلی عطرها از الکل طبیعی و اسانس‌های روغنی ساخته‌شده‌اند. هر چه میزان اسانس‌ها بیشتر باشد، ماندگاری عطر افزایش خواهد یافت. بر این اساس عطرها با توجه به غلظت و ماندگاری به 5 دسته کلی تقسیم می‌شوند. 

  • پرفیوم (Parfum):بادوام‌ترین رایحه به این دسته تعلق دارد. پرفیوم ها از غلظت بالایی برخوردار هستند و در ساخت‌ها از بیش از ۲۰ درصد روغن‌های اسانس استفاده می‌شود. به‌طورمعمول پرفیوم ۷ تا ۸ ساعت ماندگاری دارد.
  • ادوپرفیوم (Eau De Parfum): حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد ادوپرفیوم ها از اسانس تشکیل‌شده و حدود ۴ تا ۵ ساعت ماندگاری دارند. اگر به دنبال عطری باقیمت مناسب و ماندگاری مطلوب هستید، این دسته از عطرها گزینه مناسبی است. 
  • ادوتویلت(Eau De Toilette): در ساخت این عطرها ۸ تا ۱۵ درصد اسانس استفاده می‌شود. ازاین‌رو ماندگاری این عطرها از دودسته دیگر کمتر بوده و برای استفاده روزانه گزینه مناسب‌تری است.
  • ادکلن:این دسته از عطرها کمترین میزان غلظت و ماندگاری رادارند و به‌طورمعمول بیشتر موردتوجه آقایان قرار دارد.
  • ادوفرش (Eau Fraiche):عطرهای این دسته بسیار ملایم و با ماندگاری کم هستند. میزان اسانس در ادوفرش ها ۱ تا ۳ درصد بوده و از رقیق‌ترین عطرها هستند. 

اصطلاحات رایج عطر و عطرسازی

 دیگر اصطلاحات مربوط به عطر و ادکلن

در انتخاب عطر ادکلن علاوه بر ۵ دسته‌بندی گفته‌شده، اصطلاحات دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

نت

 رایحه‌ای که از عطر استشمام می‌شود را نت گویند. نت‌ها ۳ دسته‌بندی اصلی دارند: آغازی، میانی و پایانی. اولین بویی که از عطر به مشام می‌رسد، نت آغازی است که اغلب بوی تند و نافذی دارد. نت میانی پس از یک ساعت نمایان شده و بوی ملایم و سنگینی دارد. اما نت پایانی رایحه اصلی عطر را تشکیل می‌دهد و با توجه به کیفیت عطر ماندگاری متفاوتی دارد.

تن

همان‌طور که می‌دانید عطرها رایحه‌های متنوعی دارند. انواع رایحه‌ها عبارت‌اند از:

  • تلخ
  • شیرین
  • گرم
  • سرد
  • ترش

به‌عبارت‌دیگر، تن اصطلاحی است که به رایحه‌ها اطلاق می‌شود. آشنایی با رایحه‌ها در انتخاب بهترین عطر متناسب باسلیقه و فصل کمک می‌کند. از دیگر دسته‌بندی رایحه‌ها می‌توان به این موارد اشاره نمود

  • با طراوت: اغلب از رایحه‌های مرکبات و گیاهان معطری چون اسطوخودوس، رز ماری، سرخس و … تشکیل‌شده‌اند.
  • گل‌دار: این رایحه‌ها، رایحه‌هایی شیرین و با بوی گل هستند. مانند گل رز، یاس، سوسن و …..
  • شرقی: رایحه‌ای گرم و شیرین و کمی تند است. مانند هل، دارچین، وانیل و …..
  • چوبی: این رایحه، رایحه‌ای رازگونه و فریبنده دارد. مانند چوب سدر، صندل و ….. جالب است بدانید که این رایحه 2 دسته بندی متفاوت دارند: چوب‌های باتلاقی و خزه مانند که بوی خاک و کمی شیرین دارند؛ و چوب‌های خشک که بوی دود و چرم دارند.

پخش بو

به میزان تبخیر عطر و بویی که به مشام اطرافیان می‌رسد، گفته می‌شود. برای عده‌ای میزان پخش بوی عطر بسیار مهم است. پس در انتخاب خود دقت کنید.

خط بو یا سیاژ

خط بو با ماندگاری متفاوت است. بهتر است بگویم این دو مقوله در مقابل یکدیگر قرار دارند. اگر به دنبال عطری با سیاژ بالا هستید باید از ماندگاری طولانی عطر روی پوست خود صرف‌نظر کنید. هر چه میزان اسانس و روغن عطر بیشتر باشد، خط بوی آن کمتر خواهد بود. 

اگه به دنبال خرید و فروش عمده عطر و ادکلن هستی !! کافیه فقط در سایت سندبادسل ثبت نام کنی ، محصولات خود را در آنجا به هزاران بازدید کننده روزانه به فروش برسانی!! (ثبت نام در سندبادسل )

 سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید انواع عطر و ادکلن زنانه و مردانه

اصطلاحات و شناسنامه عطرها بر اساس ماندگاری

عطرها ازنظر میزان ماندگاری به ۴ دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  • Homme : عطرهایی با اسانس سنگین و مخصوص آقایان
  • Jour: این عطرها به لحاظ میزان ماندگاری برای بانوان مناسب است
  • Noir: عطری با بوی ملایم و زنانه است که در فصول سرد سال استفاده بیشتری دارد.
  • Sport: این عطرها محدودیتی در استفاده نداشته و آقایان و خانم ها می توانند از آن استفاده کنند.

راهنمای خرید عطر و ادکلن متناسب با فصل

اگر علاقه دارید که متناسب با فصول مختلف سال، عطر خود را انتخاب کنید، این بخش می‌تواند راهنمایی خوبی برای شما باشد.

عطرهای مناسب فصل سرد

نکته مهم آنکه، ماندگاری عطرها در فصل سرد بیشتر است. علت این امر، تبخیر کندتر الکل در هوای سرد پاییز و زمستان است. برای این فصول عطرهای شیرین، تند و تلخ پیشنهاد می‌شود.

عطرهای مناسب فصل گرم

در فصول گرم به دلیل تعریق زیاد، استفاده از رایحه‌های خنک و ترش، تلخ و سرد و جنگلی بیشتر توصیه می‌شود. استفاده از عطرهای سرد در فصول گرم سال، حس طراوت و خنکی بیشتری را به شما انتقال می‌دهد. 

راهنمای خرید عطر و ادکلن

انتخاب عطر بر اساس نوع پوست

جالب است بدانید که میزان ماندگاری عطر روی پوست‌های مختلف، متفاوت است. دوام و ماندگاری عطر روی پوست چرب و تیره بیشتر است. در مقابل عطر روی پوست‌های روشن و خشک، مانند یک مرطوب‌کننده عمل می‌کند و دوام چندانی ندارد. 

مراحل تست و انتخاب عطر و ادکلن

به‌طورکلی،  ۳ مرحله در انتخاب ادکلن وجود دارد. ابتدا مقداری از ادکلن را روی کاغذ تستر زده و بو کنید. در این مرحله اولین حس شما نسبت به رایحه عطر و ادکلن موردنظر به وجود می‌آید. پس از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه مجدد کاغذ تستر را بو کنید. در این مرحله رایحه جدید و متفاوتی نسبت به اولین مرحله حس می‌کنید. در گام بعدی پس از گذشت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه برای سومین بار کاغذ تستر را بو کنید. رایحه‌ای که در مرحله سوم استشمام می‌کنید همان رایحه‌ای است که پس از گذشت ۳ الی ۴ ساعت ماندگار خواهد بود. آخرین مرحله تست و انتخاب عطر و ادکلن رایحه‌ی اصلی را به شما نشان خواهد داد. اگر در مرحله سوم رایحه ادکلن را پسندید، می‌توانید آن را انتخاب کنید. 

بیشتر بخوانید: تجارت لوازم آرایشی

ممکن است دوست داشته باشید