کشت و پرورش قارچ خوراکی

کشت و پرورش قارچ خوراکی

توسط

قارچ یکی از مواد غذایی است که بین خانواده‌های ایرانی جای خود را بازکرده و امروزه طرفداران فراوانی دارد. با توجه به تقاضای بازار، کشت و پرورش قارچ خوراکی می‌تواند کسب‌وکاری مناسب و سودآور نیز باشد. به‌طورکلی کشت و پرورش قارچ خوراکی در زمره کسب‌وکارهای تولیدی زودبازده است که نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارد. کشت و پرورش قارچ خوراکی هم در مقیاس خانگی و هم مقیاس کارگاهی مقدور است. در این نوشتار می‌خواهیم شمارا با کلیات این کار سودمند آشنا کنیم.

از دلایل عمده تمایل افرادی که به دنبال یک کار تولیدی هستند، به ورود به عرصه کشت قارچ خوراکی می‌توان به این موارد اشاره نمود: سودآوری، تضمین سرمایه، ریسک مالی اندک، سادگی کار و بازار فروش. انواع قارچ خوراکی مانند صدفی، دکمه‌ای، کریمینو، پورتوبلو و غیره در صورت پرورش اصولی به‌خوبی رشد می‌کنند.

 قارچ خوراکی را می‌توان به رو روش پرورش داد روش اصولی و غیراصولی! روش غیراصولی یعنی اینکه بدون اطلاعات کافی، در زیرزمین خانه و یا اتاق‌های غیراستاندارد به تولید قارچ خوراکی پرداخت. شاید با این روش بتوان قیمت تمام‌شده را کاهش داد و باقیمت پایین‌تر محصول را به بازار عرضه نمود اما به دلیل کیفیت پایین قارچ‌های تولیدی نباید توقع یک کسب‌وکار پایدار را داشت؛ و طبیعتاً نمی‌توان به‌عنوان یک کسب‌وکار دائمی به آن نگاه نمود؛ اما روش اصولی می‌تواند آینده کاری و مالی شمارا تضمین نماید. بی‌شک ورود به هر حرفه‌ای بدون داشتن اطلاعات کافی، ریسک کار را بالا می‌برد. اگر می‌خواهید کسب‌وکاری پرسود را با تولید یک محصول غذایی شروع کنید باید آموزش‌های لازم را ببینید.

اگر به درآمدزایی در زمینه محصولات کشاورزی فکر می کنید، مطالعه نوشتار درآمدزایی با تولید میوه خشک را نیز به شما توصیه می کنیم. مدت مطالعه : ۷ دقیقه

پرورش قارچ

بهترین زمان کشت و پرورش قارچ در مقیاس خانگی بین ماه مهر تا آذر است اما اگر اتاق پرورش مناسبی ایجادشده و بتوان دما و رطوبت محیط را به‌خوبی کنترل نمود، امکان کشت و پرورش قارچ خوراکی در تمامی فصول سال میسر می‌گردد.

از کجا شروع کنیم؟

همان‌طور که گفته شد راز موفقیت در هر کاری داشتن اطلاعات لازم و کافی در آن حوزه است. برای کسب دانش لازم درزمینهٔ پرورش قارچ خوراکی مراکزی چون جهاد دانشگاهی، جهاد کشاورزی، مراکز فنی و حرفه­ای و دوره­های آنلاین در سایت‌های آموزشی معتبر از مهم­ترین مراکز آموزشی در این زمینه محسوب می‌شوند. در این دوره­ها مهارت‌های اولیه لازم به افراد آموزش داده می‌شود و طبیعتاً مهم‌ترین بخش از فرآیند یادگیری کسب تجربه است. برای کسب تجربه کافی و یادگیری شگردهای کار، کارآموزی در محیط­های صنعتی کشت و پرورش قارچ خوراکی بسیار ارزشمند است.

اگر هنوز درباره ورود به این حوزه از فعالیت تولیدی به اطمینان لازم نرسیده‌اید، به شما توصیه می‌کنیم که از دوره آموزشی مبانی پرورش قارچ خوراکی که توسط سایت آموزشی معتبر فرادرس ارائه‌شده، استفاده نمایید.

 

“تجریه خرید و فروش عمده محصولات غذایی و کشاورزی را با پلتفرم آنلاین سندبادسل تجربه کن!!! “

فروش قارچ

پس از تولید محصول به مرحله مهم فروش می‌رسیم. به‌طورکلی می‌توان قارچ خوراکی را به سه روش فروش محلی، فروش عمده و صادرات به فروش رساند. درروش فروش محلی اولین راه پیدا کردن بازار فروش مناسب است مانند سوپرمارکت­ها­، میوه‌فروشی‌ها و حتی بازار میوه و تره‌بار. در این روش باید با ارائه قیمت و کیفیت مناسب مشتری را پایبند خودنمایید.

سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید و فروش محصولات

در روش فروش عمده شما مجبور هستید که محصولات خود را از طریق دلالان به فروش برسانید که البته این روش مرسوم در حوزه محصولات کشاورزی است. باید به این نکته توجه داشته باشید که در این روش مجبور هستید محصول خود را باقیمت کمتر به دلالان بفروشید. در این روش ما راه‌حلی منطقی­ای برای شما داریم. پلتفرم خریدوفروش عمده سندبادسِل این امکان را برای شما تولیدکنندگان عزیز فراهم کرده که بتوانید بی‌واسطه محصولات خود را به خریداران عمده عرضه نموده و سود بیشتری را نصیب خود کنید.

و روش سوم صادرات است که البته این روش نیازمند حجم بالای تولید، کیفیت بالای محصولات و بسته‌بندی مناسب صادرات است.

کشت و پرورش قارچ خوراکی

پروانه لازم برای کشت و پرورش قارچ خوراکی

برای کشت و پرورش قارچ خوراکی به دو پروانه کاری نیاز است. 1.  نظام صنفی و 2.  نظام‌مهندسی کشاورزی.

پروانه نظام صنفی به اکثر متقاضیان ورود به حوزه کشت و پرورش قارچ خوراکی داده می‌شود اما اخذ پروانه نظام‌مهندسی نیازمند متراژ بالای سالن پرورش قارچ است. برای اخذ پروانه نظام‌مهندسی با مراجعه به سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بایستی مدارک زیر ارائه شود:

  1. گواهی مدیریت امور اراضی
  2. مدارک احراز مالکیت زمین
  3. گواهی رعایت حریم واحدهای دامی
  4. گواهی تأمین آب و انرژی موردنیاز
  5. نقشه زمین و کروکی آن
  6. گواهی آزمایش آب‌وخاک
  7. ارائه طرح توجیهی فنی و اقتصادی توسط مشاور

 

توصیه می‌کنیم برای دریافت راهنمایی کامل و آگاهی از جدیدترین تغییرات و بخشنامه ها در خصوص اخذ مجوز کشت و پرورش قارچ خوراکی به‌صورت حضوری به سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی یا جهاد کشاورزی مراجعه نمایید.

اگر این مطلب برای شما مفید بود، آن را با دیگران به اشتراک گذاشته و نظرات خود را در همین صفحه با ما در میان بگذارید.

“رایگان و بدون کارمزد، از یک کلیو تا یک کشتی از محصولات غذایی،آرایشی بهداشتی و صنایع دستی رو در سایت سندبادسل بفروش. کافیه فقط ثبت نام کنی!!!!  “

ممکن است دوست داشته باشید