فهرست مطالب مقاله
تعریف کلی از مدیریت بازاریابی چیست؟
مدیریت بازاریابی علاوه بر آن که علم است یک هنر نیز میباشد. بنابراین آن را میتوان اینگونه تعریف کرد. داشتن علم و هنر برای یافتن و جستجو کردن نیازهای مختلف افراد جامعه و تلاش برای رفع این نیازها همراه با کسب سود و سودآوری است.
مهمترین فواید داشتن علم مدیریت بازاریابی
وجود علم و توانایی مدیریت بازاریابی یا مارکتینگ در افراد سبب خواهد شد تا نیازها و احتیاجات و همچنین خواستههای جامعه شناسایی شوند. سپس این نیارها را تعریف کرده و سود ناشی از رفع انها را تعیین خواهد کرد. از دیگر فواید مارکتینگ آن است که به کمک آن میتوان بخشهای مختلف بازار که دارای پتانسیل فروش محصول و کالای مورد نظر میباشند را شناسایی کرد تا همسو با آن محصول و خدمات مورد نیاز را طراحی و تولید و ارائه داد.

هدف از لزوم فراگیری دانش مدیریت بازاریابی چیست؟
بزرگترین و مهمترین هدف از فراگیری علم و هنر مارکتینگ درک و شناخت کامل مشتری میباشد تا بتوان از این طریق محصول و کالای مورد نظر را مطابق با انتظار و خواستهی او طراحی و تولید نمود. زمانی که یک بازاریاب مشتری خود را به خوبی بشناسد و از قبول و پذیرش محصول خود از طرف او اطمینان حاصل کند قطعاً در کار خود موفق خواهد شد.
“در پلتفرم عمده فروشی آنلاین سندباسل از یک کیلو تا یک کشتی را به راحتی بفروش!!!”
هدف دیگر آموختن این هنر رساندن فروش به بالاترین حد ممکن میباشد. زیرا موفقیت صاحبان مشاغل و کسب و کارها تا حد زیادی در گرو فروش محصولات و کالاها میباشد.
لازم به ذکر است که برای رسیدن به موفقیت در این زمینه تنها تعیین و مشخص نمودن اهداف کافی نمیباشد بلکه باید علاوه بر تعریف صحیح اهداف اندازهگیری دقیق و درستی از آنها انجام شود.
این اندازهگیریها را میتوان در دورههای زمانی مشخصی تعیین کرد. به طور کلی برای موفقیت در مدیریت بازاریابی باید اهدافی مانند توسعهی محصول و کالای تولید شده، قیمتگذاری، تقسیمبندی بازار و توزیع درست و منطقی محصول در نظر گرفته شود.
فرایندهای مدیریت بازاریابی به چه نحوی تعریف خواهند شد؟
شرکتها و تولیدکنندگان محصولات و کالاها برای ایجاد مدیریت بازاریابی مجموعهی خود یک سری برنامه با نام برنامهی استراتژیک برای خود تعیین میکنند. به طور کلی برنامه تعیین شده سیاستها و هدف های شرکتها و تولیدکنندگان را مشخص میکند. شرکتها و صاحبان کسب و کارهایی که هوشیاری لازم را داشته باشند سعی میکنند تا با جریانات و تغییرات بازار فروش و مصرف همسو و هماهنگ شوند و برای این کار باید از برنامه استراتژیک خود پیروی نمایند.
طبق این برنامه این فرایند اینگونه تعریف خواهد شد:
۱: نقد و بررسی صحیح فرصتهای موجود در بازار.
۲: دست نشان کردن بازارهای هدف برای فروش محصولات خود.
۳: فراهم نمودن ترکیب عنصرهای بازاریابی.
۴: اداره نمودن فعالیتهای بازار.

نقد و بررسی فرصتهای بازار طبق مدیریت بازاریابی چگونه خواهد بود؟
بر اساس مدیریت بازاریابی نقد و بررسی و همچنین تجزیه و تحلیل فرصتهای بازار به این شکل است که هر تولیدکننده و شرکتی که محصول و یا کالایی تولید میکند باید قادر به تشخیص فرصتهای جدید بازار باشد. از آن جا که فرصتها مدام در حال تغییر میباشند و محیط پیچیده و گاهی آشفتهی بازار تهدیداتی را متوجه تولیدکنندگان خواهد کرد بنابراین هیچ تولیدکننده و شرکتی نمیتواند برای مدتی طولانی به محصولات و کالاهای قدیمی خود وابسته باشد.
این شرکتها چارهای بجز یافتن راههای جدید برای ارائه محصولات و خدمات خود به افراد جامعه نخواهند داشت. صاحبان کسب و کارها و کارخانهها باید هر لحظه کارکنان و موقعیتهای پیشبینی شده و نشده بازار را مد نظر داشته باشند تا از کوچکترین فرصت به دست آمده نهایت استفاده را برده و از تهدیدها و مشکلات پیش آمده خود را مصون نگه دارند.

پیامدهای قصور در مدیریت بازاریابی
نداشتن یک مدیریت بازاریابی صحیح و قوی و عدم انجام درست و اصولی برنامههای استراتژیک سبب خواهد شد تا شرکتها و کارخانههای تولیدی و ارائهدهندگان خدمات و کالاها با کوچکترین آشفتگی بازار به شدت ضربه خورده و دچار ضرر و زیانهای غیر قابل جبرانی شوند.
روبرو نشدن با فرصتهای جالب توجه، نبود مشتری و بازار مصرف برای محصولات تولیدی و سودآوری اندک و ناچیز و در نهایت ورشکستگی کسب و کار ایجاد شده مهمترین پیامدهای کوتاهی در این امر مهم به شمار میآیند.

اهمیت یافتن بازارهای هدف مناسب در مدیریت بازاریابی چگونه میباشد؟
در بحث مدیریت بازاریابی باید این نکته را به خاطر داشت که هر فرصت به وجود آمدهای همیشه مطلوب و مناسب نخواهد بود. تشخیص مناسب بودن و سودآور بودن یک فرصت زمانی صحیح خواهد بود که با اهداف شرکت و تولیدکننده مربوطه مطابقت داشته باشد. بنابراین برای یافتن بازارهای مناسب مدیران و مسئولان شرکتها باید اطلاعات زیادی درباره مصرفکنندگان و چگونگی تصمیمگیری انها برای خرید و موقعیت رقبا و واسطههای فروش داشته باشند.
“خرید و فروش عمده مواد غذایی به راحتی چند کلیک ! سندبادسل بزرگترین پلتفرم آنلاین خرید و فروش عمده“
برخی عوامل دیگر وجود دارند که میزان فروش را تحت تأثیر خود قرار خواهند داد. این عوامل شامل وضعیت اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میباشند که لازم است تولیدکنندگان و عرضهکنندگان کالاها و خدمات اطلاعات جامع و کاملی درباره آنها داشته باشند.
تعیین هدف در بازار در مدیریت بازاریابی چگونه خواهد بود؟
تعیین هدف در بازارهای فروش در مدیریت بازاریابی به این شیوه خواهد بود. بعد از این که یک تولیدکننده و یا شرکت قسمتها و نقاط مختلف بازار فروش و مصرف را به طور دقیق بررسی نمود میتواند وارد یک یا چند قسمت بازار شود.
در این حالت شرکتها و تولیدکنندگان با در نظر گرفتن منابع و مهارتهای خود در تولید تصمیم به هدفگذاری در قسمتهای مختلف خواهند کرد که گاهی تنها یک قسمت و گاهی نیز چندین قسمت خواهند بود.
لازم به ذکر است که اغلب وارد شدن به یک قسمت بازار هر چند اندک و ناچیز خواهد بود اما دارای سودآوری بالایی میباشد.
زیرا تولید کنندگان قادر خواهند بود که تمام توجه و تمرکز خود را معطوف همان یک قسمت نمایند و تمامی انتظارات خریداران را به نحو احسنت برآورده نموده و در نتیجه رضایت مشتری جلب شده و این امر سبب ایجاد همکاریهای بیشتر و وسیعتر خواهد شد. معمولاً اقدام درست و صحیح در مورد تعیین هدف در بازار به کمک مدیریت بازاریابی این خواهد بود که ابتدا وارد یک قسمت از بازار شد و در صورت موفقیت به قسمتهای دیگر وارد شد واند اندک تمامی قسمتهای مورد هدف را مورد پوشش قرار داد.
تقسیم نمودن بازار در مدیریت بازاریابی چگونه خواهد بود؟
تقسیم نمودن بازار در مدیریت بازاریابی به این صورت خواهد بود که شرکت و تولیدکننده باید در مورد ورود به یک قسمت بازار که آن را به عنوان هدف در نظر گرفتهاند از قسمت مدیریت بازاریابی خود مشورت بخواهد. زیرا معمولاً بازتر از قسمتهای مختلفی همچون انواع مشتری، نیازها و محصولات گوناگون تشکیل شده است و این وظیفهی مدیریت بازاریابی خواهد بود که به طور دقیق مشخص کند که کدامین قسمت بازار برای فروش محصولات شرکت مناسب خواهد بود.
خریداران و مصرفکنندگان کالاها و محصولات از دیدگاه مدیریت بازاریابی
تعیین انواع خریدار و مصرفکننده بر اساس مدیریت بازاریابی دقیقاً همان تقسیم بازار است که جزء وظایف یک بازاریاب به شمار میآیند. بر همین اساس مصرفکنندهها به قرار زیر تقسیمبندی خواهند شد.
۱: سبک زندگی و طبقهی اجتماعی.
۲: جنس، سن، درآمد و میزان تحصیلات.
۳: مشتریانی که عواملی همچون قیمت مصرف و مزایای محصول را در نظر خواهند گرفت.

آینده نگری و مدیریت بازاریابی
داشتن دورنمایی کلی از آینده بازار و رشد بازار در آینده از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا معمولاً شرکتها و تولیدکنندههایی وارد بازار خواهند شد که دورنمای رشد قابل توجهی در انتظار آنها باشد. رشد بالای فروش در یک بازار به عوامل مختلفی از جمله گروههای سنی، درآمد افراد و خریداران محصول، ملیت و فرهنگ افراد بستگی دارد.
به هر حال اینده نگری یکی از مهمترین دغدغههای مدیریت بازاریابی خواهد بود. علاوه بر اینکه این پیشبینی بسیار حساس و مهم خواهد بود تا حد زیادی سخت و دشوار نیز میباشد. بنابراین افراد بازاریاب با توجه به موارد ذکر شده وقت بسیاری را برای این کار صرف خواهند کرد و از اطلاعات و اخبار و روشهای پیچیده و تخصصی برای اندازهگیری و پیشبینی آینده استفاده خواهند کرد.
“خرید و فروش عمده محصولات صنایع دستی به راحتی چند کلیک ! سندبادسل بزرگترین پلتفرم آنلاین خرید و فروش عمده“