در معرفی تاریخچه عمده فروشی در ایران، از زمان باستان که در آن با مبادله کالا با کالا خریدو فروش میکرند و بعد اختراع سکه و ترویج پول کاغذی صورت گرفت، شروع کردیم و به توسعه مغازههای کوچک و احساس نیز به عمده فروشان و روی کار آمدن عمده فروشی رسیدیم. در عصر حاضر با توسعه ارتباطات اینترنتی، عمده فروشی آنلاین با مزایا و معایبی ترویج یافته است.
همه ما با معرفی تاریخچه عمده فروشی در ایران، تا حدودی آشنایی داریم. چرا که در کتابهای دوره ابتدایی از جمله کتابهای مدنی یا مطالعات، به معرفی انواع مبادلاتی که از زمان باستان انجام میشده و به عبارتی، تاریخچه عمده فروشی در ایران پرداخته میشده. همانطور که واقف هستید، معرفی تاریخچه عمده فروشی در ایران از زمانی آغاز شد که افراد با مبادله کالا با کالا خرید و فروش میکردند.
در مبادله کالا با کالا هیچ معیار خاصی برای سنجش وجود نداشت، افراد برای تهیه کالای مورد نیازشان، به طور توافقی، کالایی راکه طرف مقابلشان نیاز داشته میدادند و کالای مورد نیاز خودشان را میگرفتند.
این بیقاعده و چارچوب بودن در خرید و فروش کالا، بشر را به این فکر وا داشت که یک سنجش و معیار خاص، برای خرید و فروشهایی که به منظور تأمین نیازهایشان انجام میدادند، مقرر نمایند. ایناندیشهها کم کم به ورطه عمل نزدیکتر شد. تا اینکه به تدریج، سکه و پول کاغذی اختراع شد.
فهرست مطالب مقاله
تاریخچه عمده فروشی در ایران از چطور آغاز شد؟
رفته رفته، گذر زمان موجب رواج فروش محصولات شدند. سپس، انقلاب صنعتی رخ داد و مصنوعات ساختهی بشر روز به روز بیشتر و بیشتر تولید و توسعه پیدا کرد تا اینکه انقلاب صنعتی صورت گرفت. با صنعتی شدن، نیاز بود که افراد نیازهای خود را از منبعی تأمین نمایند. لذا، رفته رفته خرده فروشیها و به اصطلاح فروشگاههای کوچک ساخته شدند.
این فروشگاهها لازم داشتند که محصولات و کالاهای خود را از یک واسطه دریافت نمایند.
به این صورت که، برای آسانتر بودن حمل و نقل و سریعتر دریافت کردن محصولات، آنها نیاز داشتند محصولات و کالاها را از یک واسطه دریافت نمایند. واسطه بایستی محصول و کالا را به صورت عمده و انبوه از تولیدکننده دریافت میکرد و در یک مکان قرار میداد.
فروشندگان مختلف دیگر نیاز نداشتند به سراغ تولیدکننده روند، کافی بود به عمده فروشان مراجعه کنند تا هر آنچه که برای مغازهشان نیاز دارند تهیه نمایند. به این ترتیب تاریخچه عمده فروشی در ایران شکل گرفت.
“سندبادسل، بازاربزرگ عمده فروشی کالا با تنوعی بالا از محصولات به قیمت عمده، مرجع خرید تجار و بازرگانان ایرانی و خارجی و مرجع محصولات عمده ایرانی”
برای آنکه تاریخچه عمده فروشی در ایران را بدانیم ابتدا باید دربارهی عمده فروشی اطلاعات کافی داشته باشیم. لذا، ابتدا برای اینکه چیستی، کارکرد و نقش عمده فروشی را بدانیم، توضیحاتی را بیان میکنیم. در تعریف عمده فروشی باید بگوییم، عمده فروشی نوعی کاسبی است که در آن، عمده فروش، مقدار انبوه از یک کالا یا یک محصول را خریداری میکند و خرده فروش، به عمده فروشی مراجعه کرده و به مقدار نیاز مغازهاش، از عمده فروش جنس خریداری میکند. در واقع، در تعریف سادهتر میتوان گفت، عمده فروش، نوعی واسطه است بین تولیدکننده محصول و خریدار.
با وجود عمده فروشیها، حمل و نقل برای مغازهداران خیلی راحتتر شده بود. فرضا، اگر مغازه داری محصولات کشاورزی را میفروخته، باید دائماً به منظور تهیه و فراهم کردن این محصولات برای مغازهاش، بر سرزمینهای کشاورزی برود؛ و از سرزمین محصول را خریداری نمایید.
حالا اگر این محصولات متنوع بودند، خریدار ملزم بود برای خرید هر محصول، به طور جداگانه به سرزمینی که آن محصول در آن کشت شده بود برود. یقیناً که این نوع تهیه محصول بسیار وقت گیر، هزینه بر و دشوار بوده است.
اما امروزه با وجود عمده فروشیها، هزینه مربوط به حمل و نقل و رفت و آمدها را بسیار به صرفهتر کرده و همچنین باعث شده که فروشندگان نیز آسودگی خاطر بیشتری داشته باشند و راحتتر باشند.
عمده فروشی چگونه به سودآوری میرسد؟
عمده فروشان به این دلیل که، محصول با حجم بالا خریداری میکنند، تخفیفهای ویژهای برای خریدهایشان دریافت میکنند. به عبارتی، محصول را با قیمتی پایینتر از آنکه به دیگر کاسبها میفروشند، خریداری مینمایند.
جالب است بدانید که، نقشی که عمده فروشان ایفا میکنند، تنها فروش محصول نیست؛ آنها برای آنکه بتوانند محصولات را آسانتر به خرده فروشان در نقاط مختلف برسانند، محصولات را به واحدهایی کوچکتر تقسیمبندی میکنند. به علاوه، بعضی از آنها محصولات را بستهبندی هم میکنند.
آیا مشتری عمده فروشان فقط خرده فروشها هستند؟
شاید برای شما سؤال باشد که آیا عمده فروشان فقط به عنوان واسطه بین تولیدکننده و عمده فروش نقش ایفا میکنند؟ در پاسخ لازم است بگوییم، عمده فروشان معاملات دیگری را هم انجام میدهند.
از جمله اینکه:
برخی از عمده فروشان، به عمده فروشان دیگر محصول میفروشد یا اینکه، مواد اولیه را به صورت عمده میفروشند؛ به عبارت دیگر، عمده فروش، مواد اولیه مورد نیاز برای فراوری محصولات را از یک تولیدکننده دریافت کرده و به تولیدکننده دیگری میفروشند.
“خرید و فروش عمده مواد غذایی به راحتی چند کلیک ! سندبادسل بزرگترین پلتفرم آنلاین خرید و فروش عمده“
چرا محصولات را مستقیم از تولیدکننده خریداری نکنیم؟
اگر شما یک خرده فروش هستید، شاید به این فکر کنید که چرا محصول مورد نیاز را به طور مستقیم از تولیدکننده خریداری نکنم و از عمده فروش به عنوان یک واسطه خریداری کنم؟ در جواب به این سؤال، باید بگوییم، به دو دلیل این این امکان وجود ندارد:
۱- تولیدکنندهها به این دلیل کالاها را با قیمت پایینتر به عمده فروشان میفروشند که آنها حجم بالایی از محصول را خریداری میکنند. اما اگر بخواهند برای خرده فروشان که در حجم اندکی محصول خریداری میکنند هم، به همان قیمت بفروشند، دیگر نفعی نخواهند داشت. به علاوه، ممکن است تولیدکنندگان تمایلی به معامله با شما نداشته باشند.
۲- حتی اگر تولیدکننده راضی شود به شما حجم بالایی از محصول را بفروشد، شما آنها را در کجا نگهداری خواهید کرد؟ عمده فروشان انبارهای مخصوصی دارند که در آنها، حجم بالایی از محصولات را نگهداری میکنند؛ اما اگر شما هم همان حجم از محصولات را خریداری نمایید، باید در فکر انبار و هزینههای مربوط به آن باشید.
آیا عمده فروشی درآمد خوبی دارد؟
در جواب این سؤال میگوییم، بله! این شغل درآمد و موقعیت خوبی را خواهد داشت، اما به شرطها و شروطها! همانطور که در بالا ذکر کردیم، یکی از مهمترین نیازهای عمده فروشی، داشتن انبار بزرگ و مناسب است. اجاره چنین انبارهایی معمولاً به سرمایه زیادی نیاز دارد. همچنین، اینکه شما بخواهید حجم بالایی از کالاها را برای عمده فروشی خریداری نمایید، باید سرمایه بالایی در دست داشته باشد.
از تاریخچه عمده فروشی در ایران تا عمده فروشی آنلاین
با پیشرفت تکنولوژی و توسعه ارتباطات، بعضی تولیدکنندگان به طور مستقیم شروع به فروش محصولات خود کردهاند. قبل از ترویج فروش اینترنتی، عمده فروشان حجم قابل توجهی از محصولات را با قیمت مناسب از تولیدکننده خریداری میکردند و آنها را در انبارهایی بزرگ نگهداری کرده و با چند درصد سود برای هر محصول، آنها را به دست خرده فروشان میرساندند. اما با ظهور امکان فروش اینترنتی، بیشتر تولیدکنندگان واسطههایی به نام عمده فروش را حذف کردند و خودشان به طور مستقیم محصول را به مصرفکننده عرضه مینمایند.
این موضوع موجب شد که قیمتهای پایینتری به نسبت قیمتهایی که عمده فروشان عرضه میکردند، برای محصولات در نظر گرفته شود. با گسترش عمده فروشی آنلاین، عمده فروشهای سنتی و حتی دیگر فروشگاهها، نگران شرایط پیش روی خود هستند. بزرگترین ضرر برای آنها میتواند این باشد که با قیمتهایی برای محصولات مواجه شوند، که بسیار پایینتر از سود آنها باشد و آنها چارهای جز پذیرفتن و برابری با آنها را نداشته باشند.
با وجود تمام این نگرانیها، عمده فروشی آنلاین مزایایی هم دارد از جمله اینکه:
امکان دسترسی به خریداران محصولات، در سراسر کشور.با عمده فروشی آنلاین دیگر محدودیتهای جغرافیایی از بین رفته و عمده فروشان میتوانند محصولات را به هر نقطهای برسانند. ترویج پرداخت اینترنتی به صورت نقدی و حذف چکهایی که گاهاً با تأخیر کم و زیاد پرداخت میشود. کاهش هزینههای مربوط به انبار کردن محصولات و حمل و نقل. توسعه عمده فروشی اینترنتی با به کارگیری افراد مجرب و متخصص. در عمده فروشی اینترنتی، اگر شخص صاحب کسب، اطلاعات چندانی از تکنولوژی نداشته باشد، میتواند به راحتی و بدون نیاز به سرمایه آنچنانی، با به کارگیری افراد متخصص در این زمینه، کسب و کار خود را گسترش دهد.
“سندبادسل بزرگترین بستر عمده فروشی آنلاین، سریع ترین راه پیدا کردن تولید کننده ها و تامینکننده های کالاهای عمده فقط تو سندبادسل ممکنه!!”