چگونه صادرکننده شوم

چگونه صادرکننده شوم

توسط

همه ما می‌دانیم که قبل از شروع هر فعالیتی که در آن تخصص یا تجربه کاری نداریم، نیاز است دانش خود را در آن زمینه ارتقا دهیم. به عبارتی نباید بی‌گدار به آب بزنیم و با عدم توجه به شناخت از صنعت مربوطه، سرمایه مالی و انسانی خود را از دست بدهیم. پس” چگونه صادرکننده شوم ؟ “

خواندن مقالات و کتاب‌های مرتبط با قوانین و مقررات صادرات و واردات کالا، امور گمرکی، ترخیص کالا یا شرکت در کلاس‌های آموزشی سازمان توسعه تجارت ایران و … یک دید کلی و انگیزه‌ای جهت ادامه فعالیت به ما می‌دهد.

در این مقاله سعی داریم تا شما را با مراحل اولیه صادرات و هرآنچه برای آن نیاز است، آشنا کنیم. با مجله کسب‌وکار سندبادسِل همراه باشید:

مراحل انجام صادرات

     قبل از اینکه به سراغ معرفی مراحل صادرات برویم لزوم داشتن کارت بازرگانی برای صادرات را یادآور می‌شویم. کارت بازرگانی مجوزی است که به ما اجازه واردات و صادرات می‌دهد. دریافت کارت بازرگانی شرایطی دارد که در مقالات بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.

سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید و فروش محصولات

و اما برویم به سراغ مراحل صادرات کالا و پاسخ به سوال ” چگونه صادرکننده شوم “

  1. بازاریابی: اولین و مهم‌ترین گام در صادرات شناخت بازار مقصد است. قبل از ارسال هر کالایی باید وضعیت اقتصاد کشور مقصد را دانست، فرهنگ و قوانین آنها را بررسی کرد، روابط سیاسی دو کشور را در نظر گرفت و مهم‌تر از همه، نیازهای بازار آن‌ها را اندازه‌گیری و برآورده کرد. شناسایی رقبا، کیفیت و قیمت کالاهای آنها در آن بازار و پس از آن یافتن خریدار و جلب اعتماد او از گام‌های بعدی در این مرحله است. گفتنی است داشتن زبان انگلیسی خوب نقش قابل‌توجهی در پیشبرد اهداف شما دارد.
  2. صدور پیش‌فاکتور: پس از اینکه مشتری خارجی را شناسایی و بر سر قیمت با او توافق کردیم، پیش‌فاکتور که مشخصات کالا و فروشنده در آن درج شده است را برای خریدار ارسال می‌کنیم. برای دیدن یک نمونه پیش‌فاکتور کلیک کنید.
  3. تهیه و تدارک و بسته‌بندی: در این مرحله بعد از تهیه کالا، باتوجه‌به قوانین و نوع بسته‌بندی کالای موردنظر در کشور مقصد، بسته‌بندی را انجام می‌دهیم. باتوجه‌به کالای صادراتی ممکن است به مجوز برخی نهادها مانند وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد و یا وزارت جهاد کشاورزی نیاز داشته باشیم.
  4. تعیین ارزش گمرکی: ارزش گمرک یا همان بهای سیف  (بهای خرید کالا در مبدأ + هزینه بیمه و حمل‌ونقل و باربندی)، همچنین تمامی هزینه‌های مربوط به افتتاح یا واریز بروات، حق استفاده از نقشه، مدل و علامت بازرگانی و سایر حقوق مشابه مربوط به کالا و دیگر هزینه‌هایی که به آن کالا تا ورود به اولین دفتر گمرکی تعلق می‌گیرد. برای کسب اطلاعات کامل از شناسه ارزش گمرکی کالا کلیک کنید.
  1. اظهار کالا به گمرک: در این گام کالا را به گمرک برده و اظهارنامه خروجی یا صادراتی را به گمرک ارائه می‌کنیم. در گمرک پس از ارزیابی کالا و پلمب کردن بسته‌ها پروانه صادراتی یا جواز خروجی دریافت می‌گردد.
  2. عقد قرارداد حمل و بیمه: با یکی از شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی قرارداد بسته و کالا را تا رسیدن به مقصد بیمه می‌کنیم.
  3. دریافت گواهی بازرسی کالا: این گواهی توسط یک مؤسسه بازرسی کننده بین‌المللی کالا که مورد توافق طرفین باشد صادر می‌شود و معمولاً از طرف خریدار درخواست می‌شود تا از کیفیت کالای خریداری شده خود اطمینان حاصل کند.
  4. صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدأ: فاکتور فروش کالای صادراتی در این مرحله باید به تأیید اتاق بازرگانی رسیده و تصویر پروانه گمرکی، تصویر بارنامه حمل و تصویر فاکتور فروش گواهی مبدأ کالا توسط اتاق بازرگانی صادر شود.
  5. ارسال کالا: در مرحله آخر جواز خروج را به شرکت حمل‌ونقلی که با آن قرارداد بسته‌ایم تحویل داده و شرکت بر اساس آن، بارنامه حمل را صادر و کالا را از گمرک بارگیری و به مقصد موردنظر حمل می‌نماید.

تردیدی نیست که صادرات کالا رشد و رونق اقتصادی را موجب و ارزآوری خوبی را نیز به همراه دارد. اما این مهم در صورتی محقق می‌شود که اصول، قواعد و قوانین صادراتی را به‌خوبی بدانیم و در آن متخصص شویم. با دانش و تجربه می‌توان سخت‌ترین مسیرها را با موفقیت پشت سر گذاشت. پیشنهاد می‌کنیم برای کسب آخرین اخبار و اطلاعات به سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران مراجعه فرمایید. 

در راستای این مطلب شما را به خواندن مقاله  چگونگی صادرات به عراق دعوت می نماییم. 

ممکن است دوست داشته باشید