توافقنامه تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا که در سال ۱۳۹۸ وارد فاز اجرایی شد، شرایط ویژهای را برای صادرات به اتحادیه اوراسیا ایجاد نموده است. همین امر صادرات به اتحادیه اوراسیا را بیشازپیش موردتوجه تجار ایرانی قرار داده است. برای آگاهی از چگونگی صادرات به اوراسیا با سندبادسِل همراه شوید.
فهرست مطالب مقاله
نگاهی به روابط ایران و اتحادیه اوراسیا
آبان سال 1398 با مصوبه مجلس، تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا وارد فاز اجرایی شد.این رویداد گامی مهم در عرصه تجارت خارجی ایران و افزایش مبادلات با همسایگان شمالی است.
یکی از مهمترین اهداف این موافقتنامه، تسهیل تجارت و حذف قوانین بعضاً دست و پاگیر برای تجار و سرمایهگذاران عنوانشده است. بهزعم بسیاری از کارشناسان این موافقتنامه به ایجاد هاب منطقهای ایران کمک نموده و کریدور شمال-جنوب را تقویت خواهد نمود.
برای مطالعه تاریخچه اتحادیه اقتصادی اوراسیا کلیک نمایید.
در چارچوب تجارت آزاد ایران با اتحادیه اوراسیا بیش از 500 کالای صادراتی ایران به کشورهای اتحادیه اوراسیا منجمله روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان از تعرفه ترجیحی برخوردار هستند. همین امر بلوک اقتصادی اوراسیا با 5 کشور و چیزی حدود 183 میلیون جمعیت فعال را به فرصتی مناسب جهت صادرات به اوراسیا مبدل نموده است.
بررسی تجارت و صادرات به اتحادیه اوراسیا
مطابق گزارش سازمان توسعه تجارت ایران و همچنین بر اساس آمارهای گمرک، حجم تجارت ایران با اتحادیه اوراسیا بین سالهای 1398 و 1399، حدود 3 میلیارد و 419 میلیون دلار بوده که نسب به بازه زمانی مشابه در سال قبل رشد 8 درصدی را تجربه کرده است.
گفتنی است که صادرات ایران به اتحادیه اوراسیا طی مدت یادشده، بیش از 2 میلیون و 657 هزار تن و ارزش بیش از 824 میلیون دلار بوده است که به لحاظ ارزش رشد 30 درصدی را نشان میدهد.
برای کسب اطلاعات کلی از وضعیت مبادلات ایران با اتحادیه اوراسیا کلیک نمایید.
کالاهای مشمول تعرفه ترجیحی صفر برای صادرات به اتحادیه اوراسیا
همانطور که پیشتر گفته شد، بیش از 500 کالای صادراتی به اتحادیه اوراسیا مشمول تعرفه ترجیحی صفر میشوند که مختصراً به برخی از این اقلام اشاره میکنیم:
- محصولات کشاورزی و غذایی
- سیبزمینی
- پیاز
- سیر
- کلم
- هویج
- فلفل
- برنج دانه بلند
- گندمسیاه
- آبمیوه
- غذای آماده کودک
- محصولات دارویی و کالاهای پزشکی
- آندوسکوپ
- دماسنج بدون تماس
- پیپت های پزشکی یکبارمصرف
- کیسههای حرارتی
- فریزرهای پزشکی
شایانذکر است نرخ تعرفه یک محصول (کیوی) در صفر تثبیت و تعرفه اقلامی مانند فرش، پسته، خرما، کشمش و پرتقال برای کشورمان صفر شده است.
سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید و فروش محصولات
کالاهای مشمول تعرفه تخفیفی برای صادرات
طی بررسیهای انجامشده در بازه زمانی سال 98 تا 99، از ۱۵ قلم عمده صادراتی ایران در فهرست ترجیحات اعطایی اتحادیه اوراسیا، ۱۴ ردیف تعرفه ازجمله پسته، سیب، روغنهای نفتی و فرآوردههایی با روغنهای معدنی قیری، کشمش تیزابی بیدانه، فلفل، گوجهفرنگی گلخانهای، سایر داروها، رب گوجهفرنگی، خرما مضافتی، خیار، پرتقال، فرش، سایر انواع خرما و انگور تازه مشمول تخفیف تعرفهای شدهاند. (منبع خبرگزاری مهر)
چرا صادرات به اتحادیه اوراسیا؟
اتحادیه اقتصادی اوراسیا که باهدف ایجاد فضای واحد اقتصادی، توسعه بازارهای مشترک، ترویج رقابت سالم در بازار مشترک و سیاستهای مشترک در کشاورزی، انرژی فناوری و حملونقل ایجادشده است، امکان بهرهمندی تجار ایرانی از تعرفههای ویژه تجاری با کشورهای عضو آسیا را فراهم نموده است. تعرفههای ترجیحی پایین و حتی صفر فرصت مناسبی را برای تجار ایرانی فراهم نموده که باوجود تحریمهای شدید، بتوانند به امر صادرات پرداخته و به سودآوری و ارزآوری بی اندیشند.
صادرات به اتحادیه اوراسیا یا هر کشور و منطقهای، اصول اولیه و تعریفشدهای دارد که بایستی گامبهگام بر اساس آن پیش رفت. مطالعه مقاله «چگونه صادرکننده شوم» دید کلی نسبت به این موضوع به شما خواهد داد. برای صادرات به کشورهای اتحادیه اوراسیا بایستی با اتاقهای مشترک ایران روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان بهصورت جداگانه ارتباط برقرار نمود. برای دیدن لیست اتاقهای مشترک ایران کلیک نمایید. شما همچنین می توانید برای مطالعه راهنمای تجارت با اوراسیا ( به زبان انگلیسی) که توسط سازمان توسعه تجارت منتشر شده روی عنوان کلیک کنید.
اگر به امر صادرات علاقه مند هستید می توانید به دسته بندی صادرات مجله کسب و کار سندبادسِل مراجعه نماید.