پنبه و صادرات آن

با این 5 روش پنبه را صادر کنید؟

توسط

پنبه و صادرات آن

پنبه محصولی اقتصادی و دارای اهمیت بسیار زیادی در سطح جهان است. خاستگاه آن هندوستان بوده است و به گفتی برخی گیاه شناسان توسط اعراب به اروپا برده شده است. احتمالا اولین کشور اروپایی که به کشت پنبه پرداخته است، اسپانیاست. زراعت پنبه پس از رواج در اروپا، توسعه یافت و در راستای آن در قرن 15 تا 17 میلادی، صنایع نساجی در بریتانیا بسیار متداول گشت. از قرن 18 میلادی نیز کشت صنعت پنبه در آمریکا شروع شد.

در ایران باستان کشت پنبه به زمان هخامنشیان باز میگردد. هخامنشیان از الیاف پنبه در لباس سربازان استفاده می کردند. پنبه هایی که از زمان قدیم کشت میشد دارای طولِ تارهای کوتاه بودند، اما از زمان امیر کبیر پنبه های تار بلندِ آپلند به ایران آورده شدند و در سال 1302 کشت آن به طور رسمی در مازندران آغاز شد. هم اکنون 90% سطح زیر کشت کشورمان به این پنبه اختصاص دارد.  

کشور های تولید کننده پنبه

 پنبه از مهم ترین گیاهان لیفی است که در اکثر نقاط دنیا شرایط برای رشد آن مناسب است. طبق آمار رسمی فائو، پنبه در بیش از 70 کشور جهان و در سطحی معادل 40 میلیون هکتار کشت می شود. 10 کشور برتر تولید کننده پنبه بر اساس جدول زیر عبارتند از: هند، چین، آمریکا، برزیل، پاکستان، ازبکستان، ترکیه، مصر، مکزیک و آرژانتین.

تولیدکنندگان پنبه در جهان

 تولید پنبه در ایران

 به گفته وزارت جهاد کشاورزی، ایران از نظر سطح زیر کشت در دنیا رتبه 28، از نظر حجم تولید رتبه 25 ام را به خود اختصاص داده است. همچنین این آمارو ارقام نشان می دهد که بهره وری و میانگین عملکرد از میانگین عملکرد دنیا در کشت پنبه بالاتر است.

بیشترین ارقام تجاری که در ایران کاشت می شوند عبارتند از:

پنبه مورد کشت در ایران

در سال 1399 نسبت به سال گذشته رشد 18 درصدی تولید پنبه را داشته ایم. همچنین برداشت ماشینی و نحوه برداشت، حمل و بارگیری محصول تا مزرعه نیز توسعه یافته است که خود باعث افزایش کیفیت محصول شده است.

سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید و فروش محصولات

صادرات پنبه

 صادرات جهانی پنبه در سال 2020 به 46.1 میلیارد دلار رسیده است. بزرگترین صادر کنندگان پنبه (چین ، ایالات متحده آمریکا ، هند ، برزیل ، ویتنام) تقریباً دو سوم (64.7%) پنبه صادر شده در جهان را در سال 2020 به خود اختصاص داده اند.

 از دیدگاه قاره ای، تامین کنندگان آسیایی با 62% از ارزش کل جهانی، بیشترین صادرات پنبه در جهان را به دست آوردند. در آمریکای شمالی این رقم به  16.1% رسیده است. همچنین صادرکنندگان در اروپا با %10.6 درصد پس از آمریکا در رتبه سوم صادرات جهانی پنبه قرار می گیرد.

بزرگترین صادرکنندگان پنبه

در زیر 10 کشوری که بالاترین ارزش دلاری صادرات پنبه را در سال 2020 داشته اند، آورده شده است:

کشورهای صادرکننده پنبه

از نظر حجم صادراتی، 15 کشور ذکر شده، 85.7% پنبه جهان را در سال 2020 صادر کرده اند. در میان صادرکنندگان برتر پنبه، بیشترین رشد از سال 2019 تا 2020 مربوط به برزیل با افزایش 19.4 درصدی بوده است.

 طبق آمار منتشر شده از اتاق بازرگانی تهران، صادرات پنبه از ایران به صورت پنبه فرآوری و استفاده شده در کفش، پارچه، لباس و … است و پنبه به صورت خام و اولیه به کشورهای دیگر صادر نمی شود. اما ایران کانونی برای صادر کنندگان پنبه هندوستان است و هرساله میزان زیادی پنبه از هند برای کارخانه های نساجی به ایران وارد می شود.

“در پلتفرم عمده فروشی آنلاین سندباسل از یک کیلو تا یک کشتی را به راحتی بفروش!!!”

بزرگترین وارد کنندگان پنبه

 5 واردکننده بزرگ (چین، بنگلادش، ویتنام، ترکیه، پاکستان) کمی بیش از نیمی (51.2%) از واردات پنبه در سراسر جهان را در سال 2020 به خود اختصاص داده اند. در زیر 15 کشوری که بالاترین ارزش دلاری واردات پنبه را در طول سال 2020 داشته اند، آورده شده است:

واردکنندگان پنبه در جهان

مطالعه سری مقالات آموزشی و تحلیلی را به شما پیشنهاد می کنیم. 

صنایع تبدیلی پنبه

  کشت پنبه به منظور استفاده از الیاف آن از سه هزار سال قبل از میلاد مسیح نیز رایج بوده است و همانطور که در ابتدا اشاره کردیم در ایران نیز کشت آن به دوره هخامنشیان برمیگردد. پنبه گیاهی زراعی است که به دلیل قابلیت استفاده از تمام قسمت های این گیاه در صنایع مختلف، و همچنین وابستگی صنایع به فرآرده های این محصول، از مهم ترین گیاهان گروه صنعتی محسوب می شود.

پنبه و صادرات آن

 

از پنبه در صنایع نساجی استفاده زیادی می شود. همچنین این محصول در بین نباتات روغنی نیز مقام دوم در جهان را داراست. از کنجاله ان پس از روغن کشی در غذای دام استفاده می شود.

فرآورده های اصلی پنبه

به محصول پنبه وش گفته می شود که پس از برداشت در کاخانه های پنبه پاک کنی تبدیل به الیاف و پنبه دانه (تخم پنبه) می شود. الیاف به کارخانه های ریسندگی می رود و تبدیل به نخ شده و پس از ان به کارخانه های بافندگی انتقال می یابند. پنبه دانه نیز به کارخانه های روغن کشی می رود و تبدیل به روغن می شود.

فرآورده های فرعی پنبه

 سطح دانه را کرک هایی میپوشاند که به آن‌ها لینتر گفته می شود. معمولا لینتر 3 تا 19 درصد از وزن دانه را به خود اختصاص می دهد. از این کرک ها نخ، کاغذ، پلاستیک، فیلم، نمد، موکت و وسایل بهداشتی تهیه می شود.

 علاوه بر این،  از پوسته دانه که مغز را می پوشاند و 40تا 45 درصد وزن دانه را تشکیل می دهد، خوراک دام، کود، پلاستیک و لاستیک مصنوعی تهیه می شود.

 مغز پنبه دانه حاوی روغن و پروتئین است و 50 تا 55 درصد وزن دانه را تشکیل می دهد. از این مغز در تهیه روغن خوراکی، صابون، گلیسیرین، اسیدهای چرب و از تفاله آن در تهیه کود، خوراک دام و آرد استفاده می کنند.

پنبه به دلیل اشتغال زایی و ارزش افزوده بسیار، محصول پر اهمیتی است. به طوری که در بین محصولات زراعی دارای بیشترین اشتغال زایی و ارزش افزوده 10 برابری است. از اینرو تولید انبوه پنبه و صادرات آن چه به صورت خام و چه به صورت فرآورده های آن، رشد اقتصادی بسیار زیادی را در پی خواهد داشت.

سندبادسل بزرگترین بستر عمده فروشی آنلاین ، سریع ترین راه پیدا کردن تولید کننده ها و تامین‌کننده های کالاهای عمده فقط تو سندبادسل ممکنه!!  “

 

ممکن است دوست داشته باشید