طی سالهای گذشته، صادرات کالاهای و محصولات ایرانی به کشور قطر رشد چشمگیری داشته و علت آن مشکلات دیپلماتیک و سیاسی میان قطر با کشورهای همجوارش از جمله عربستان و امارات است. در حقیقت ایران شرایط قطر را در محاصره اقتصادی قرار داده است. از سوی دیگر اقتصاد قطر بر پایه نفت است و این موضوع قطر را به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان تبدیل کرده است؛ اما محدودیت منابع طبیعی آب شیرین و نبود خاک مناسب برای کشاورزی، قطر را با معضل تولید محصولات غذایی مواجه کرده و این نیز فرصت مناسبی برای بازرگانان و تجار ایران است تا در خصوص تأمین مواد غذایی و کشاورزی قطر گام بردارند.
فهرست مطالب مقاله
درباره قطر
قطر که درگذشته معروف به محل صید مروارید بوده است، با جمعیتی بالغبر 8/2 میلیون نفر، در جنوب غرب آسیا و منطقه خاورمیانه واقعشده است. از جنوب با کشور عربستان مرز زمینی دارد و از شرق، غرب و شمال در احاطه خلیجفارس است. از موقعیت جغرافیایی قطر که بگذریم، میرسیم به مطلبی که در صادرات به ترکیه و صادرات به عراق نیز به آن اشاره کردیم، «همسایگی و سهولت صادرات ». قطر از راه دریا با کشورهای ایران، بحرین و امارات ارتباط دارد و همین امر صادرات به قطر را در ذهن پررنگ میکند.
قطر 563 کیلومتر خط ساحلی دارد و بیشترین مرزهای این کشور را مرزهای آبی تشکیل میدهند، صادرات ایران به قطر نیز از راه دریا صورت میگیرد. دو بندر مهم قطر، بندرها دوحه و رأس لفتان هستند که حجم بسیاری از ترانزیت کالا و تجارت از طریق آنها صورت میگیرد. بر اساس گزارش Factbook، عمدهترین کالاهای وارداتی قطر، ماشینآلات و تجهیزات حملونقل، مواد غذایی و مواد شیمیایی هستند.
مطالعه « چه کالایی را به کدام کشور صادر کنم» را به علاقه مندان امر صادرات توصیه می نماییم. مدت مطالعه : ۳ دقیقه
ایران چه کالاهایی به قطر صادر میکند؟
بر اساس دادههایی که از گمرک جمهوری اسلامی بهدستآمده است، مصنوعات چدن، آهن یا فولاد، حیوانات زنده، محصولات شیمیایی آل، گچ، سیمان و چربیها و روغنهای حیوانی یا نباتی بیش از 70 درصد صادرات ایران به قطر را تشکیل میدهند. بهصورت جزئی بیشترین محصولات کشاورزی و غذایی که به قطر صادر میشوند عبارتاند از:
- غلات
- شیر و محصولات لبنی
- تخم پرندگان
- عسل طبیعی
- سبزیجات و نباتات
- میوههای خوراکی و مرکبات
- فرآوردههای خوراکی
- روغنهای حیوانی یا نباتی
- ماهی و سایر آبزیان
سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید و فروش محصولات
کدام کشورها بیشترین واردات به قطر رادارند؟
شرکای عمده وارداتی قطر که حدود 59 درصد از ارزش صادرات کالا به قطر را در اختیاردارند عبارتاند از:
- ژاپن
- آلمان
- آمریکا
- ایتالیا
- چین
- امارات
- کره جنوبی
- عربستان
صادرات از طریق بندر دیر
یکی از مهمترین بندرها در امیر تجارت و صادرات به قطر بندر دیر در نزدیکی بندر کنگان در استان بوشهر است. این بندر طی سالهای گذشته توانسته بیشترین سهم را در صادرات به قطر به خود اختصاص دهد. در حال حاضر استان بوشهر رتبه نخست را در صادرات به قطر در اختیار دارد و تصور میشود که روند رو به رشد صادرات از این بندر همچنان ادامه داشته باشد.
نهادها و سازمانهای کمککننده برای صادرات به قطر
شما میتوانید از طریق لینکهای زیر برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص صادرات به قطر، اقدام نمایید.
اتاق بازرگانی ایران و قطر : http://cci-irqa.com
به آدرس: تهران – شهرک غرب – فاز 1 – بلوار ایرانزمین – پلاک 26 – واحد 1
اتاق بازرگانی کشور قطر: www.qatarchamber.com