عمان نیز مانند قطر، ترکیه، عراق و… همسایه ایران است، اما بسیاری از مردم درباره این کشور اطلاعات کمی دارند. ما در این مقاله ضمن معرفی کلی کشور عمان، به بررسی تجارت این کشور و صادرات به آن میپردازیم. با مجله کسب و کار سندبادسِل همراه باشید.
فهرست مطالب مقاله
درباره عمان
عمان، کشوری است که همیشه روابط سیاسی خوبی با ایران داشته است. از آغاز دهه 1390، با رایزنی بازرگانان ایران، توسعه مبادلات تجاری و اقتصادی با کشور عمان شروع و ادامهدار شد. عمان، کشوری با درآمد بالا و با رشد اقتصادی بدون وقفه، یکی از مهمترین اهداف تجاری ایران است. این کشور از شرق به دریای عرب و از شمال به دریای عمان منتهی میشود و با ایران نیز از طریق دریای عمان در ارتباط است. جنوب آن به یمن و غرب آن به عربستان و امارات میرسد و با این دو کشور مرز زمینی دارد. زبان رایج این کشور عربی و زبان تجاری آن انگلیسی است. اقتصاد این کشور همانند دیگر کشورهای حوزه خلیجفارس، بر پایه نفت است، اما این درآمد به نفت محدود نمیشود. عمان از طریق ماهی گیری و کشاورزی که دو منبع عظیم در این کشور هستند نیز به درآمدهای بسیاری دستیافته است.
عمان از سال 2000 به سازمان جهانی تجارت پیوسته و با جمعیت حدود 4/4 میلیون نفر 15/0% از واردات جهان را در سال 2016 به خود اختصاص داده است. هرچند این کشور دارای جمعیت پایینی است و صادرات کالاهای مصرفی در اولویتهای چندم صادراتی است اما با رشد سریع جمعیت و افزایش درآمد خانوارها، توسعه شهرنشینی و مشارکت زنان در بازار کار، فرصت مناسبی برای صادرات کالاهای مصرفی بهخصوص محصولات صنایع غذایی و کشاورزی فراهمشده است.
صادرات به عمان
همانطور که در ابتدا نیز گفتیم، روابط سیاسی عمان با ایران همیشه خوب بوده و تاکنون تنشی میان دو کشور مشاهده نشده است، به همین دلیل وقفهای در صادرات ایران به عمان در طی سالها تجارت میان دو کشور اتفاق نیفتاده است. آمارها نشان میدهد که در چند سال اخیر صادرات به عمان همواره رو به رشد بوده است و این نشاندهنده روند رو به رشد تجارت با عمان است. در نمودار زیر حجم صادرات ایران به عمان نشان دادهشده است. همانطور که مشخص است در سال 2016 حجم صادرات جهش داشته و بعدازآن نیز تقریباً در همان حجم مانده است.

همکاری تجاری ایران و عمان، نقش ترانزیتی هردو کشور را در منطقه ارتقا میدهد.
سندبادسِل، پلتفرمی مطمئن برای خرید و فروش محصولات
مزایای تجارت با عمان
- فاصله نزدیک و راه ارتباطی دریایی
- بازارهای قابلدسترس
- هزینه حملونقل کم
- شاهراه ارتباطی با شمال آفریقا
- آسان بودن ثبت شرکت در این کشور
- استقبال زیاد از سرمایهگذاران خارجی
- ثبات سیاسی اقتصادی
- تمایل مسئولان برای حفظ و برقراری روابط تجاری با ایران
- دومین کشور پهناور بعد از شبهجزیره عربستان
- مصرف و علاقه زیاد بازار عمان به محصولات ایرانی بهخصوص مواد غذایی حلال
اگر به مقوله صادرات علاقه مند هستید، مطالعه دو مقاله « صادرات به چین» و « صادرات به عراق» را به شما توصیه می کنیم.
کدام کشورها بیشترین میزان واردات به عمان را دارند؟
دسترسی به آبهای بینالمللی و آزاد منجر به موقعیت بسیار خوب تجاری برای عمان با سایر کشورها شده است. مهمترین شریکهای تجاری عمان که واردات کالا به این کشور را انجام میدهند عبارتاند از:
- چین
- هند
- آمریکا
- عربستان
- ایتالیا
- انگلستان
- ژاپن
- آلمان
بیشترین کالاهای صادراتی ایران به عمان چه کالاهایی است؟
بیشترین کالاهای صادراتی ایران به عمان عبارتاند از: آهن و فولاد، سوختهای فسیلی و زغالسنگ، انواع نمک، گوگرد، خاک، سنگآهک، گچ، سیمان و محصولات سرامیکی.
در حوزه مواد غذایی بیشترین کالاهای وارداتی عمان از ایران عبارتاند از:
- انواع سبزیها و میوهها مانند محصولاتی مانند سبزی خوراکی، لیمو، کیوی، هندوانه، بادمجان، کاهو، گلکلم، چغندر
- غلات
- آجیل
- انواع ماهیها
صادرات به عمان از چه بندرهایی صورت میگیرد؟
بهترین بندرها صادراتی به عمان بندر جاسک و بندرعباس میباشند. این دو بندر به دلیل نزدیکی به بندر خصب واقع در استان مسندم عمان، بهترین راه صادراتی به عمان محسوب میشوند. کالاها بهوسیله کشتی یا لنج به بندر خصب ارسال میشود و پسازآن بهوسیله کامیون یا تریلی به مسقط، پایتخت عمان فرستاده میشوند.
افراد، نهادها و سازمانهای مرتبط
اتاق بازرگانی مشترک ایران عمان: آدرس: تهران، خیابان نجات الهی، خیابان سپند، پلاک 32 طبقه 4 واحد 8
- تلفن: 40889519
- سایت اتاق بازرگانی کشور عمان (کلیک کنید)
- اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان ( کلیک کنید)